Apple labelt films met 4K en hdr binnen iTunes

Rutger Otto
29 juli 2017, 10:08
2 min leestijd
Apple labelt films met 4K en hdr binnen iTunes

In iTunes zijn tegenwoordig ook films te vinden die gelabeld worden met 4K en hdr. Alweer een hint die wijst op de mogelijke komst van een 4K-versie van de Apple TV.

iTunes 4K en HDR

Een lezer van MacRumors merkte de verandering in iTunes op. Hij maakte een screenshot van zijn aankoopgeschiedenis. Achter de film Passengers uit 2016 staat tussen haakjes ‘4K, HDR’. Toch zegt de lezer dat hij de film alleen in hd-kwaliteit kon downloaden, dus in 720p of 1080p.

Meerdere films blijken in het systeem te staan met 4K en HDR. Een andere lezer lichtte bijvoorbeeld de film Fantastic Beasts and Where to Find Them uit. Ook die was slechts in 720p te downloaden. Dat geldt ook voor andere films die als 4K en HDR worden gemarkeerd. De content op iTunes is voorlopig alleen in hd- en sd-kwaliteit te bekijken.

iTunes 4K

Beter beeld

Televisies met 4K en HDR zijn in opkomst. Met 4K heeft het beeld vier keer zo’n hoge resolutie als full hd-beeld. Een stuk meer details dus. Hdr wil zeggen dat het beeld veel beter contrasten kan tonen, zonder dat er kleuren wegvallen. Zo blijven zowel donkere als heel heldere delen van het beeld duidelijk te onderscheiden. Zonder hdr worden schaduwen bijvoorbeeld sneller een donkere waas.

Hoewel het nu nog niet zoveel zegt dat de filmtypes worden aangemerkt als 4K en hdr terwijl ze dat niet zijn, laaien de geruchten weer op dat Apple aan een 4K Apple TV werkt. iTunes zou daarvoor alvast in gereedheid gebracht kunnen worden, omdat mensen via die winkel films en series huren en kopen op de Apple TV.

Nieuwe Apple TV

In februari gingen al geruchten dat Apple werkte aan de vijfde generatie van zijn settopbox, die je op een televisie aansluit. Deze Apple TV zou 4K kunnen streamen en hdr ondersteunen, schreef Bloomberg toen. De nieuwe Apple TV zou gepland zijn voor later dit jaar en werken met tvOS 11.0. Als dat gebeurt, is het logisch dat iTunes ook video’s in 4K aanbiedt.

Lees het laatste nieuws over de Apple TV

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: MacRumors
Categorie: Geruchten
Spotlight: iTunes
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's