iTunes 12 dagen cadeaus: dag 5 – Robbie Williams
Redactie

De ‘iTunes 12 dagen cadeaus’-actie van Apple is bijna over de helft. Tot nu toe heeft Apple in Nederland alleen muzieknummers gratis aangeboden. Men verwacht al geruime tijd gratis applicaties, maar ook deze vijfde dag komt Apple met een muzieknummer. Vandaag is het nummer ook weer van een bekende artiest, want Apple biedt een nummer van Robbie Williams aan.

Live-nummers

Het nummer dat Apple aanbiedt is ‘Morning Sun’ van Robbie Williams. Dit nummer is een opname van een optreden. Het is niet de eerste keer dat Apple een live-nummer aanbiedt. Dit zou te maken kunnen hebben met de discussie die ik gisteren beschreef.

Discussie

In de App Store verschijnen er bij de reviews steeds meer negatieve reacties op de actie van Apple. Men had nu al één of meerder applicaties verwacht, maar tot nu toe biedt Apple alleen nog maar muziek aan. Deze muziek zou Apple geld opleveren omdat het goede reclame is voor een artiest. Door een live opname gratis te geven geeft Apple een artiest naamsbekendheid en promotie voor de live optredens. Ze slaan dus twee vliegen in één klap voor de platenmaatschappijen.

http://www.youtube.com/watch?v=eZanq9qv1ps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.