iTunes 12 dagen cadeaus: dag 4 – Leona Lewis
Redactie

Het is vandaag de vierde actiedag van ‘iTunes 12 dagen cadeaus’. Vandaag biedt Apple ons weer een muzieknummer aan. Het nummer dat we vandaag gratis mogen downloaden is Happy (Jason Nevins remix) van Leona Lewis. Leona Lewis kennen we als de winnares van de Engels Xfactor. Sinds haar overwinning is ze wereldwijd doorgebroken.

Reacties op de actie

In de App Store verschijnen steeds meer negatieve reacties op de actie van Apple. Iedereen had nu al één of meerde applicaties verwacht, maar Apple blijft maar komen met muzieknummers. Dit stelt velen teleur. De teleurstelling is goed terug te zien in de beoordeling van de gratis applicatie ’12 dagen’, want die is in enkele dagen van 4,5 ster naar 3 sterren gegaan.

Reclame of promotie

Velen vragen zich op dit moment af of Apple geld krijgt voor het gratis aanbieden van de muziek. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het is makkelijk uit te leggen. Door het aanbieden van muziek in een goed lopende actie krijgt een artiest heel veel naamsbekendheid. Dit leidt meestal tot extra verkopen voor de platenmaatschappij, en dus zouden deze wel eens bereid kunnen zijn om Apple te betalen voor de actie.

Wat denken jullie? Speelt Apple hier een slim spelletje met ons, of is deze actie echt alleen om de iTunes-gebruikers een pleziertje te doen?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.