Eindelijk: vanaf iTunes 12.6 kijk je gehuurde films op al je apparaten

Lars Paijmans
22 maart 2017, 12:38
1 min leestijd
Eindelijk: vanaf iTunes 12.6 kijk je gehuurde films op al je apparaten

Door de rode iPhones en nieuwe iPads zou je bijna vergeten dat Apple ook een nieuwe versie van iTunes heeft uitgebracht. iTunes 12.6 voegt een functie toe die voor filmliefhebbers vooral goed nieuws is.

Lees verder na de advertentie.

iTunes 12.6 laat je eindelijk films overal kijken

iTunes 12.6 kun je nu downloaden via de App Store. Deze update bevat uiteraard weer de nodige bugfixes en prestatieverbeteringen, maar dat is niet het belangrijkste. iTunes 12.6 maakt het namelijk eindelijk mogelijk om een gehuurde iTunes-film op al je apparaten te bekijken.

iTunes 12.6

Dit betekent dat je nu een film via iTunes kunt huren op de vierde generatie Apple TV en deze vervolgens kosteloos op je iPhone of iPad verder kunt kijken. Dit klinkt heel logisch, maar was tot nu toe niet mogelijk. In plaats daarvan werd de gehuurde film gekoppeld aan het apparaat waar je de film op gehuurd hebt. Daar komt met deze update dus verandering in, al moet je nog heel even wachten tot je hier zelf mee aan de slag kunt.

Even wachten op iOS 10.3

Naast iTunes 12.6 heb je namelijk ook iOS 10.3 en tvOS 10.2 nodig om deze iTunes films overal te bekijken. Deze updates zijn op het moment van schrijven echter alleen beschikbaar voor bètatesters. De publieke release laat hoogstwaarschijnlijk dus niet lang meer op zich wachten. Om de nieuwe iTunes-versie nu alvast te installeren hoef je alleen de Mac App Store te openen. In het tabblad met updates zal automatisch de update voor iTunes verschijnen. Hiervoor wordt het muziekprogramma wel een keer opnieuw opgestart.

Lees het laatste nieuws over iTunes

Categorie: Apple
Thema: iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen