Dit moet je weten over de iTunes 12.1 update

Rutger Otto
30 januari 2015, 9:09
1 min leestijd
Dit moet je weten over de iTunes 12.1 update

iTunes 12 krijgt zijn eerste grote update. Apple heeft iTunes 12.1 uitgebracht, met onder meer een mediaspeler voor het Berichtencentrum op OS X Yosemite.

Lees verder na de advertentie.

Muziekwidgetwidget itunes

De mediaspeler is een MiniPlayer-widget die je vindt in het Berichtencentrum. Met de widget is het voor gebruikers mogelijk meerdere acties uit te voeren. Zo kun je een nummer op pauze zetten of voor- en achteruit in de afspeellijst. Ook is het mogelijk om direct aankopen te doen vanuit de widget via iTunes. Dat laatste is vooral bedoeld als gebruikers naar iTunes Radio luisteren en ze horen een goed nummer. iTunes Radio is in Nederland echter nog niet beschikbaar.

De kleine speler mist wel enkele functies. Zo is het niet mogelijk het volume in de widget te regelen, kun je niet in je bibliotheek zoeken en toont de speler geen albumcovers.

itunes

iTunes 12.1

Deze afspeelwidget is de belangrijkste vernieuwing van de iTunes 12.1 update, maar Apple heeft ook gewerkt aan verbetering als je een iPhone, iPad of iPod touch met iTunes synchroniseert. Dat moet leiden tot betere prestaties, waaronder snellere koppeling en verwerking van de apparaten.

iTunes 12 werd gelijktijdig uitgebracht met OS X Yosemite voor Mac. De applicatie kreeg een flinke make-over, die uiteraard helemaal in de platte stijl van Yosemite paste. Vooral de nieuwe interface viel op, terwijl er qua functies voornamelijk kleine veranderingen doorgevoerd waren. Een grote nieuwe functie als een widget kreeg iTunes 12 niet.

Lees meer over iTunes

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu