Deze usb stick wisselt gemakkelijk bestanden tussen iPhone en Mac

Rutger Otto
13 mei 2014, 10:49
2 min leestijd
Deze usb stick wisselt gemakkelijk bestanden tussen iPhone en Mac

Het kan wel eens lastig zijn voor iOS gebruikers om bestanden van iPhone naar de computer over te plaatsen zonder toegang tot de iCloud. Op Kickstarter staan nu de iStick; een kleine flash drive die zowel in je iPhone als in je MacBook past.

Lees verder na de advertentie.

istick gif

De iStick is volgens de makers ’s werelds eerste usb flash drive met een geïntegreerde lightning connector. Aan de bovenkant van de stick vind je een knopje waarmee je de usb- of lighting-aansluiting kunt uitschuiven.

Het Kickstarter project heeft nog meer dan een maand te gaan maar heeft het streefbedrag van 100 duizend dollar al ruimschoots gehaald. Inmiddels staat de teller al bijna op 250 duizend dollar.

Beschikbaar in verschillende groottes

De iStick is in verschillende capaciteiten beschikbaar. Zo kun je via Kickstarter kiezen voor een 8 GB, 16 GB, 32 GB of 64 GB versie. Je kunt er vrijwel alle soorten bestanden op kwijt, van foto’s tot video’s. Hyper, het bedrijf dat de iStick maakt, beweert dat de flash drive MP3, MP4, MPV, MOV, MPG, MKV, AVI, WMV, RMVB, FLV, 3GP en GIF ondersteunt. Wanneer je de iStick koppelt aan je iPhone, kun je bestanden openen en streamen vanaf de stick.

Het apparaat springt handig in een gat in de markt. Een usb stick zoals deze, die zowel in je iPhone (en iPad Air) als in de MacBook en PC past, zagen we namelijk niet eerder. Als hij werkt zoals Hyper belooft, is het als extern opslagapparaat ideaal om mee te nemen.

iStick bestellen

Wel is de iStick aan de prijzige kant. Voor het 8 GB model in zwart of wit betaal je al 79 dollar inclusief verzendkosten, zo’n 57 euro. De 16 GB-versie is verkrijgbaar vanaf 95 dollar, ofwel 69 euro. De duurste optie met 128 GB aan opslaggeheugen kost 310 dollar inclusief verzendkosten, wat neerkomt op 225 euro. Je kunt een iStick bestellen op Kickstarter, de eerste levering is aankomende augustus.

Lees meer Kickstarter nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's