Zo geef je met iSkin je app-iconen een ander uiterlijk

Lars Paijmans
17 mei 2016, 18:30
2 min leestijd
Zo geef je met iSkin je app-iconen een ander uiterlijk

Er zijn veel manieren om je homescherm van je iPhone in te delen, maar de icoontjes blijven hoe dan ook hetzelfde. Door dit nieuwe trucje kun je zelfs de apps van Apple een ander uiterlijk geven, zonder dat je daar een jailbreak voor nodig hebt.

Lees verder na de advertentie.

iSkin geeft je homescherm een makeover

iSkin gebruikt webbrowser Safari om op die manier speciale thema’s voor je homescherm te installeren. Hierdoor voorkomt iSkin dat je de iPhone hoeft te jailbreaken, wat het leuk maakt om het vrijblijvend een keer uit te proberen. Omdat het hier niet om een jailbreak gaat, installeert iSkin in feite nieuwe app-iconen voor de apps op je iPhone, maar vervangt deze niet. Het is dus aan jou om de standaard apps ergens in een mapje te verstoppen, zodat ze je nieuwe homescherm niet in de weg staan. Let wel op: om iSkin te kunnen gebruiken heb je minstens iOS 7 nodig.

Het werkt zo. Omdat Apple niet toestaat dat jij als gebruiker de icoontjes van apps aan kunt passen, plaatst iSkin snelkoppelingen naar deze apps op je homescreen. Deze snelkoppelingen zijn namelijk wel naar eigen smaak vorm te geven. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je deze iSkin-thema’s op je iPhone, iPad of iPod touch installeert.

  1. Open de iSkin pagina in Safari;
  2. Scroll naar beneden en kies ‘Browse All Themes’;
  3. Kies een thema, veeg naar beneden en kies ‘Application Icons’;
  4. Nu kun je de iconen kiezen die je op je eigen iPhone wilt hebben. Dit doe je door ze één voor één aan te tikken, zodat er een blauw vinkje in verschijnt;
  5. Selecteer ‘Install Icons’ en wacht een paar seconde om ze te installeren;
  6. Een nieuw venster opent zichzelf met ‘Installeer Profiel’. Kies ‘Installeer’ en voer de toegangscode van je iPhone in;
  7. Kies wederom voor installeer en kies tot slot ‘Gereed’.

iSkin gebruiken op eigen risico

Als je vervolgens terugkeert naar je homescherm, zie je dat de app-iconen die je eerder geselecteerd hebt op je homescherm staan. Het leuke aan iSkin is dat je allerlei verschillende thema’s hebt om uit te kiezen. Het nadeel is dat je een profiel moet installeren dat niet vertrouwd is door Apple. Tijdens het uittesten zijn we geen problemen tegen gekomen, en ook online lijkt men positief over het gebruik van iSkin. Toch vermelden we hier even dat je dit natuurlijk helemaal op eigen risico doet.

Wil je na afloop de iconen verwijderen, dan kun je dat handmatig doen, of je gaat naar ‘Instellingen > Algemeen en Beheer Profiel en Apparaten’ om het volledige geïnstalleerde profiel te wissen.

Bron: iDeviceHelp
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen