iRadio en iOS 7 bevestigd door Amerikaanse media

Het gerucht dat iRadio en iOS 7 vanavond op de WWDC worden aangekondigd gaat al langer. De Amerikaanse kranten New York Times en Wall Street Journal weten het echter zeker: vanavond maken we kennis met de nieuwe muziekdienst en software voor iPhone. 

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Eerst iOS 7. De Wall Street Journal weet namelijk zeker dat het nieuwe mobiele besturingssysteem ‘plat’ gaat worden: de huidige icoontjes van Apple’s eigen applicaties zijn kleurrijk en lijken door diepte-elementen soms uit je scherm te spatten. Veel van deze interface wordt straks vervangen door een strakker en platter ontwerp.

Volgens de WSJ is iOS in zijn huidige vorm achterhaald: het lijkt nog teveel op de eerste versie, die mensen bekend moest maken met de iPhone. Iedereen zou onderhand wel weten hoe er mee om te gaan, vindt de krant. Daarnaast hinten ze opnieuw naar ‘nieuwe manieren om foto’s en video’s met andere iPhone gebruikers te delen’: een verwijzing naar AirDrop, het via wifi delen van bestanden tussen iPhones.

‘iRadio wordt gratis’

iRadio

De New York Times bevestigt alvast de komst van iRadio. iRadio zal ‘liedjes streamen via een dataverbinding in plaats van ze op een apparaat op te slaan’, aldus de NYT. iRadio wordt waarschijnlijk gratis, maar onderbroken door reclame, stelt de krant. De Wall Street Journal schrijft dat iRadio daarnaast knoppen bevat om nummers aan te schaffen. Zo hoopt Apple geld aan de dienst te gaan verdienen.

De kranten lichten echter nog steeds maar een tipje van de sluier op. Om zeker te weten wat Apple voor je in petto heeft, kun je vanavond op deze site terecht voor het iPhoned WWDC 2013 liveblog!

Via: AppAdvice

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.