Nieuwe iPod nano en touch aangekondigd
Redactie

Zojuist heeft Greg Joswiak tijdens het iPhone-event nieuwe iPods aangekondigd. We wisten vooraf al dat het event vooral uit de iPhone 5 en iOS 6 zou bestaan en dat er een klein deel van de tijd werd ingeruimd voor de iPod. In deze tijd heeft het een nieuwe iPod nano en een nieuwe iPod touch aangekondigd. De iPod classic blijft tot ieders verbazing nog een jaartje bestaan.

Touch

De iPod touch is na een aantal jaar eindelijk weer op meerdere punten verbeterd. Zo is er aan het design wat getweakt, en beschikt hij over een 4-inch scherm, Apple A5-processor, een verbeterde 5 megapixel-camera en Siri.

Nieuw bij de touch is de iPod touch loop. Dit polsbandje kan vastgemaakt worden aan de iPod touch en lijkt op een polsbandje dat je bij een digitale fotocamera krijgt. Er werden tevens enkele foto’s getoond waarop mensen foto’s maakten met een iPod touch en een loop aan hun pols hadden.

Verrassend is dat de iPod touch uitkomt in meerdere kleuren. De touch kost €319,- en €419,- voor respectievelijk het 32- en 64GB-model. Zijn voorganger blijft gewoon verkrijgbaar.

Nano

De iPod nano is aan een makeover ondergaan. Het kleine apparaatje dat met één vinger te bedienen was is vervangen door een langwerpig design die op de iPod mini lijkt. Hij is dunner geworden en beschikt over een 2,5″ inch multi-touch scherm. Ook heeft hij een FM-tuner, ingebouwde fitness-coach en Bluetooth, waarmee je hem kan gebruiken voor de radio in de auto.

De nano komt in zeven kleuren en zal €169,- gaan kosten voor 16 gigabyte.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.