iPod Touch-gebruikers updaten zelden

Redactie
21 december 2009, 15:03
1 min leestijd
iPod Touch-gebruikers updaten zelden

Uit een recent onderzoek onder iPod-gebruikers blijkt dat de iPod Touch-gebruikers zelden hun apparaat updaten. Uit de onderzoeken van Chitika blijkt dat slechts 55 procent van de iPod-gebruikers op firmware 3.0 of hoger zit. Dit is niets vergeleken met de iPhone-gebruikers, want ongeveer 94 procent van de iPhone-gebruikers zit op firmware 3.0 of hoger.

Lees verder na de advertentie.

Betaalde update

Één van de reden dat iPod Touch-gebruikers niet zouden updaten is de betaalde update. Om van firmware 2.x naar 3.x te gaan moeten zij namelijk een aantal euros betalen. Dit weerhoudt velen om te updaten.

Nieuwe functies

De nieuwe functies in 3.x zijn vooral gericht op de iPhone-gebruikers. Een nieuwe functie is bijvoorbeeld ‘Push-Notifications’. Deze functie is vooral handig voor iPhone-gebruikers, want deze beschikken altijd over internet. Op iPods werkt dit ook wel, maar zodra het apparaat geen WiFi-verbinding meer heeft valt de functie weg.

Applicaties

Er zijn natuurlijk ook genoeg redenen om je iPod Touch wel te updaten. Verschillende applicaties zijn bijvoorbeeld alleen te installeren als je firmware 3.0 of hoger hebt. In de toekomst zal dit aantal applicaties alleen maar stijgen, en dus kunnen mensen met firmware 2.x steeds minder applicaties installeren.

Bron: AppleInsider

Categorie: Devices
Device: iPod Touch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPod Touch
iPod Touch
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's