‘Apple werkt aan nieuwe iPod Touch met Face ID’

Rick van der Veer
11 september 2017, 17:07
1 min leestijd
‘Apple werkt aan nieuwe iPod Touch met Face ID’

Afgelopen weekend lekte de definitieve versie van iOS 11 uit, inclusief informatie over de nieuwe iPhones. Nu lijkt het er op dat Apple ook aan een nieuwe iPod met gezichtsherkenning werkt.

Lees verder na de advertentie.

iPod touch met Face ID?

De gelekte versie van iOS 11 verwijst naar een apparaat dat ‘iPod8,1’ wordt genoemd, zo meldt Benjamin Geskin op zijn Twitter-account. In de setup-app, die opent als je je iOS-apparaat voor het eerst instelt, is zelfs een zin teruggevonden die er op wijst dat je je iPod met je gezicht kunt ontgrendelen.

iPod Touch Face ID

Geskin, die vaker betrouwbare geruchten naar buiten gebracht heeft, denkt niet dat dit betekent dat er een iPod met Face ID aan zit te komen. Mogelijk heeft Apple de tekst in iOS 11 verwerkt voor het geval er ooit wél een iPod met Face ID uitgebracht wordt.

Het is dan ook nog onduidelijk of er morgen een vernieuwde iPod aangekondigd wordt. Als het bedrijf er voor kiest een nieuwe versie van de mediaspeler uit te brengen, wordt dit waarschijnlijk een kleine update met meer opslagruimte en een betere processor. Een variant met 256GB aan opslagruimte is niet ondenkbaar, vooral omdat er nu ook iPhones en iPads met deze capaciteit op de markt zijn.

Apple-event op 12 september

Morgen is het eindelijk zover. Om 7 uur Nederlandse tijd gaat het bedrijf de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus aankondigen. Daarnaast worden er updates voor de Apple Watch en Apple TV verwacht, en zal ook de HomePod aandacht krijgen. Ook krijgen iOS 11 en macOS High Sierra definitieve releasedata tijdens het evenement.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's