Apple onthult nieuwe iPod touch 2019: dit moet je weten

Florence Peeters
28 mei 2019, 14:42
2 min leestijd
Breaking
Apple onthult nieuwe iPod touch 2019: dit moet je weten

Apple heeft plotseling de iPod touch 2019 onthuld. De mediaspeler is jarenlang onveranderd gebleven, maar nu vooral aan de binnenkant vernieuwd.

iPod touch 2019 onthuld

Uit het niets heeft Apple een nieuwe iPod touch in de Apple Store gezet. Deze heeft vrijwel hetzelfde design als zijn voorgangers, en met name de binnenkant is vernieuwd. De mediaspeler heeft nog steeds een camera voor- en achterop. De iPod is uitgerust met een A10 Fusion-chip.

De iPod touch 2019 is verkrijgbaar in zes kleuren: spacegrijs, wit, goud, blauw, roze en rood. Verder is het apparaat verkrijgbaar in drie verschillende opslagcapaciteiten voor apps, muziek en andere multimedia. Voor de 32GB-variant betaal je 229 euro. Voor 128GB opslagruimte betaal je 339 euro en tot slot kost het 256GB-model 449 euro.

iPod touch 2019 onthuld

Het heeft jaren geduurd voordat Apple zijn mediaspeler weer van een upgrade heeft voorzien. De voorganger van deze iPod touch stamt alweer uit 2015. Des te meer opvallend dat de A10-chip, die in deze 2019-variant zit, niet veel ouder is. De chip is namelijk in 2016 geïntroduceerd en bijvoorbeeld ook te vinden in de iPhone 7 en iPad 2018.

De iPod touch is echter de meest betaalbare en dus toegankelijke manier om kennis te maken met iOS. Met een vanafprijs van 229 euro heeft Apple waarschijnlijk om deze reden gekozen voor de minimale aanpassingen. Bovendien zijn de mogelijkheden van de nieuwe iPod uitgebreider.

Meer mogelijkheden

Zo kun je steeds meer en betere augmented reality-games spelen dankzij de camera achterop, en voer je dankzij iOS 12 groepsgesprekken met je iPod touch via de frontcamera. Naast een mediaspeler voor muziek en video’s, worden games nog belangrijker. Zodra Apple Arcade dit najaar verschijnt, heb je namelijk niet per se een (duurdere) iPhone of iPad nodig om gebruik te maken van de gamingdienst.

Vooraf stelden meerdere geruchten dat de nieuwe iPod touch een randloos scherm zou hebben, in de stijl van de iPhone XS. Nu blijkt Apple de verbeteringen aan de mediaspeler dus minimaal te hebben gehouden. Naast een betere chip krijg je wel meer opslagruimte. Bij de vorige generatie iPod touch betaalde je nog 229 euro voor 16GB, wat nu dus is verdubbeld.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPod touch 2019
Apple iPod touch 2019

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu