iPod touch 2019: 4 verwachtingen voor Apples vernieuwde mediaspeler

Florence Peeters
4 februari 2019, 19:17
3 min leestijd
iPod touch 2019: 4 verwachtingen voor Apples vernieuwde mediaspeler

Apple maakt van de iPod touch nog geen vintage: over een maand of twee presenteert het waarschijnlijk een nieuwe variant van de mediaspeler. Wat kunnen we allemaal verwachten van de iPod touch 2019iPhoned geeft je een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Overzicht: onze iPod touch 2019 verwachtingen

Het tijdperk van de iPod is voorlopig nog niet voorbij, want Apple zou na vier jaar de iPod touch een opknapbeurt geven. Iets waar wij ons op verheugen. Want nadat het bedrijf in 2017 al de iPod nano en iPod shuffle annuleerde, lijkt Apple de touch nog niet te zijn vergeten.

Naar verwachting wordt de nieuwe iPod touch tegelijkertijd met de iPad 2019 en iPad mini 2019 onthuld tijdens de eerste keynote van het jaar, waarschijnlijk ergens in maart. Dit zijn onze verwachtingen voor de iPod touch 2019.

1. Modern, verbeterd design

De iPod touch geldt als de meest betaalbare manier om kennis te maken met iOS. We verwachten dat Apple dat ook zo wil houden, en dus met name het design geen grote make-over geeft om de kosten te drukken.

Dat betekent niet dat er op designgebied geen verbeteringen worden doorgevoerd. De eerste opgedoken conceptfoto’s en -video tonen zelfs een iPhone X-achtig design, met een randloos scherm en een notch. ConceptsiPhone laat dit idee in onderstaande video zien.

Toch klinkt het aannemelijker dat dit geen werkelijkheid wordt, maar de iPod-maker kiest voor het huidige design als basis. Het scherm zou dan wel groter worden, en de schermranden een stuk kleiner. Verder verwachten we dat, in navolging van de iPhone XR, de verschillende kleurenopties ook terugkeren bij de iPod touch 2019.

2. Nieuwe A-serie chip

De huidige, zesde generatie iPod touch draait op de A8-chip die ook terug te vinden is in de iPhone 6. Het is te verwachten dat Apple de nieuwe iPod ook onder de motorkap aanpakt, en er een nieuwere A-serie chip in plaatst.

Wellicht is de huidige A12-chip iets te prijzig en overbodig krachtig, maar zou de A11-chip – die in de iPhone 8 en iPhone X zit – een perfecte match zijn. Hierdoor kan de iPod touch weer een aantal jaar mee, maar blijft de prijs hopelijk ook schappelijk.

Een A12-chip zou echter een logischere keuze zijn als Apple met de iPod touch zich naast muziek en podcasts wat meer wil focussen op games. Ook daar is de iPod namelijk ideaal voor, en zou het met zo’n krachtige chip alle games aan van Apples mogelijke gamingdienst.

3. Touch ID wordt toegevoegd

De iPod touch is nog nooit voorzien van Apples vingerafdrukscanner, maar het zou niet gek zijn als dat bij deze versie wel gebeurt. Inmiddels is Touch ID op verschillende iPhones en de iPad Pro 2018 al vervangen voor Face ID, en is Touch ID een betaalbare optie voor Apple geworden.

Hiermee kan het bedrijf uit Cupertino normaals laten zien dat het privacy hoog in het vaandel heeft, door ook de beveiliging van de mediaspeler een level te upgraden. En bovendien een stuk handiger dan steeds een toegangscode invoeren.

4. Groter formaat

Niet alleen suggereren de opgedoken concepten dat het design flink anders kan worden, ook tonen ze allemaal een groter formaat voor de iPod touch 2019. De vernieuwde iPod zou namelijk een formaat van 7 inch krijgen. Hiermee zou het apparaat tussen de iPhone XS Max en de iPad mini zitten qua formaat.

In combinatie met kleinere schermranden, zou dit formaat flink meer ruimte bieden voor iPod-gebruikers. Met name als Apple de iPod touch ook meer als een gaming device op de markt wil zetten, zou een groter formaat een slimme zet zijn.

Daarnaast is het een welkome verbetering als je je iPod touch niet alleen voor muziek luisteren gebruikt, maar ook regelmatig muziekvideo’s of YouTube erop checkt. Net zoals de huidige iPhones, zou de iPod toch 2019 hierdoor alleen niet meer zo makkelijk in je broekzak passen.

→ Meer weten over alle aankomende Apple-apparaten? Bekijk dan ook onze iPad 2019 verwachtingen en verwachtingen voor de iPad mini 2019.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's