iPod touch 2019-concept maakt de iPod klaar voor de toekomst

Florence Peeters
8 maart 2019, 11:02
2 min leestijd
iPod touch 2019-concept maakt de iPod klaar voor de toekomst

Hoewel er nog steeds weinig bekend is over de iPod touch 2019, blijft het gerucht rondhangen dat Apple dit jaar een nieuwe versie uitbrengt. Als de mediaspeler een nieuw design krijgt, geeft dit concept een goed voorbeeld van hoe dat eruit zou zien.

Lees verder na de advertentie.

iPod touch 2019 met randloos scherm

De ooit zo succesvolle iPod touch is al enkele jaren geen belangrijke speler meer voor Apple, maar daar komt mogelijk verandering in. Begin dit jaar druppelden de eerste geruchten binnen over een nieuwe generatie van de touch.

Ondertussen is nog steeds weinig bekend over de nieuwe mediaspeler, terwijl de verwachting is dat deze tijdens ergens in maart wordt gepresenteerd. Op basis van de geruchten die er wel zijn, heeft AppleiDesigner een iPod touch 2019-concept gemaakt.

iPod touch 2019 concept

De maker van de renders denkt aan een iPhone XR-scherm, maar dan zonder notch. Hierdoor loopt het scherm nagenoeg van rand tot rand, en heb je een stuk meer schermruimte dan op de huidige iPod touch. Dit zou het display 5 inch groot maken. Aan de minimale schermranden te zien, zou de iPod touch hetzelfde soort lcd-scherm krijgen als bij de XR.

Daarnaast verwacht de ontwerper dat Apple de A11-chip, die ook in de iPhone X te vinden is, gaat gebruiken. Door een iets oudere chip te nemen en geen selfiecamera te plaatsen, kan Apple de kosten relatief laag houden voor de nieuwe iPod.

Zes verschillende kleuren

Daarnaast zou er achterop wel een camera zitten, met 12 megapixel. Bovendien zou de iPod touch 2019 in zes verschillende kleuren verschijnen: blauw, groen, goud-oranje, zilver, zwart en rood. Ook de iPhone XR is in zes kleuren verschenen, net zoals eerdere iPod touch-modellen.

iPod touch 2019 concept

Een eerder iPod touch 2019 concept liet juist een iPod zien die het design van de iPhone X heeft overgenomen. Het meest opvallende aan dat concept is dat hierin de iPod touch maar liefst een 7 inch-scherm heeft. Dit is echter gebaseerd op eigen ideeën over hoe de nieuwe mediaspeler eruit kan komen te zien.

Of en wanneer de iPod touch 2019 daadwerkelijk wordt onthuld, blijft nog gissen. Wil je meer weten over de verwachtingen en onze voorspellingen voor de mediaspeler? Lees dan onze verwachtingen voor de iPod touch 2019.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's