Klassieke iPod grote hit op online veilingsites

Wouter Nijsen
10 december 2014, 16:53
2 min leestijd
Klassieke iPod grote hit op online veilingsites

Het lijkt er op dat de iPod classic weer helemaal in is. Twee maanden na zijn definitieve uitfasering is de mp3-speler namelijk behoorlijk populair, voornamelijk op eBay.

Lees verder na de advertentie.

iPod classic op eBay

iPod classic op eBay

Sinds het moment dat de iPod classic definitief uit het assortiment van Apple verdween, zijn er op eBay al ruim 3000 exemplaren van de mp3-speler verkocht. Op eBay wordt de iPod classic voor honderden euro’s meer dan voorheen aangeboden. De bedragen die voor de mp3-speler worden betaald, lopen zelfs op tot zo’n 850 euro, honderden euro’s meer dan het bedrag waarvoor de iPod aanvankelijk werd verkocht. Ook refurbished modellen, gebruikte iPods die door Apple zijn gerepareerd, zijn aanzienlijk duurder dan voorheen.

De iPod classic is voornamelijk populair onder mensen die de simpele functionaliteiten van de iPod classic prefereren boven de mogelijkheden van de moderne iPods. In tegenstelling tot veel andere Apple-apparaten is de klassieke iPod alleen bedoeld voor muziek. Daarnaast heeft het apparaat standaard 160GB aan opslagruimte; ruim voldoende dus voor mensen met een flinke muziekverzameling.

Gebrek aan onderdelen

iPod classic

Apple CEO Tim Cook gaf in een gesprek met The Wallstreet Journal aan dat een gebrek aan onderdelen de iPod classic heeft genekt. Het was volgens Cook te lastig geworden om alle benodigde onderdelen te verzamelen, waarna Apple besloot de populaire mp3-speler uit haar assortiment te halen.

De iPod classic verkocht daarnaast al langere tijd matig en dus was er voor Apple weinig reden om de mp3-speler opnieuw te introduceren. De ‘opvolger’ van de classic is de iPod Touch, al heeft dit apparaat het momenteel ook erg moeilijk. Dat is met name te wijten aan de populariteit van de iPhone, die vrijwel dezelfde functies biedt, maar waarmee je ook kunt bellen en mobiel internetten.

Het laatste nieuws over de iPod

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu