‘Recordaantal iPhones verkocht in laatste kwartaal 2014: 69 miljoen stuks’

Rutger Otto
8 januari 2015, 10:44
1 min leestijd
‘Recordaantal iPhones verkocht in laatste kwartaal 2014: 69 miljoen stuks’

Apple zou eind vorig jaar liefst 69 miljoen iPhones hebben verkocht. Dat is meer dan het bedrijf ooit eerder in een kwartaal wist te verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Recordaantal iPhones verkocht

Het investeringsbureau UBS komt op een cijfer van 69,3 miljoen, nadat het research deed naar iPhone-verkopen in het laatste kwartaal van 2014. Het gaat hierbij niet alleen om iPhone 6 (Plus)-modellen, maar om alle verkochte iPhones bij elkaar.

Eerder deed UBS zelf een wat overdreven voorspelling van 70,9 miljoen verkochte iPhones. Dat haalde Apple dus niet, maar de 69 miljoen verkopen torenen nog steeds ver boven de voorspelling van de Wall Street Journal uit, dat inzette op 65,5 miljoen exemplaren.

Eind 2013 haalde Apple zijn vorige verkooprecord van iPhones. Toen gingen er in het laatste kwartaal 51 miljoen exemplaren over de toonbank. In dezelfde periode van 2014 zou Apple dus 18,3 miljoen iPhones meer verkocht hebben, wat een enorme stijging is van bijna 36 procent. Als Apple de vraag eind 2013 aan had gekund, was dat aantal waarschijnlijk nog hoger uitgevallen.

iphone 6 nederland

Vraag uit China

UBS komt aan 69 miljoen omdat het in 20 landen research heeft gedaan naar verkopen. Volgens UBS analist Steven Milunovich zijn de verkopen enorm gestegen omdat er veel vraag vanuit China was voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. China zou verantwoordelijk zijn voor 35 procent van alle iPhone-verkopen – een jaar geleden was dat 22 procent.

Of de cijfers van UBS overeenkomen met die van Apple, zullen we op 27 januari weten. Dan presenteert Apple zijn eerste fiscale resultaten van 2015 met cijfers van het laatste kwartaal van 2014.

3 redenen waarom de iPhone wereldwijd populairder wordt

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu