‘Apple brengt iPhones met een 4,7 en 5,7 inch-scherm dit jaar uit’
Gijs Ettes

Bronnen binnen de Chinese fabriek Foxconn, waar momenteel de iPhone 5S en iPhone 5C worden gefabriceerd, geven aan dat Apple dit jaar twee iPhones met een 4,7 en een 5,7 inch-scherm uitbrengt.

In tegenstelling tot de huidige iPhones zijn de nieuwe iPhones naar verluidt niet voorzien van een display van 4 inch, maar komen ze in twee varianten met aanzienlijk grotere schermen. De grootste iPhone zou zomaar over een 5,7 inch-scherm beschikken en daarmee een tussenvorm kunnen zijn tussen de eerdere iPhone en iPad Mini.

Ook zou het display het verschil tussen een harde en een zachte tik kunnen onderscheiden. Eerder gingen ook de geruchten dat de nieuwe iPhones een licht gebogen scherm zullen hebben, maar de productiecapaciteit daarvoor is momenteel nog te laag. De enige producenten van flexibele schermen zijn Samsung en LG, en die kunnen op dit moment niet eens aan hun eigen vraag voldoen, laat staan leveren aan een externe partij.

Nieuwe iPhones met vingerafdruk- of irisscanner

De insiders bij Foxconn geven verder aan dat de nieuwe iPhones mogelijk beschikken over een vingerafdruk- of irisscanner. De iPhone 5S is het enige Apple-toestel dat op dit moment een vingerafdrukscanner (Touch ID) heeft. Hiermee kan de telefoon worden vergrendeld en ontgrendeld. Gebruik je de iPhone twee dagen niet, dan wordt overigens wel weer om een toegangscode gevraagd.

→ Alles over dit aankomende Apple-toestel lees je op de iPhone 6-overzichtspagina.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.