‘iPhones met groter, gebogen scherm in ontwikkeling’
Gijs Ettes

Apple is mogelijk bezig met de ontwikkeling van twee iPhones met een gebogen scherm, dat daarbij ook nog eens groter is en voorzien van een technologie die verschillende drukniveaus kan detecteren.

Volgende iPhone mogelijk met groter, gebogen scherm

iPhone 6 gebogen schermEen bron dichtbij Apple geeft aan tegenover Bloomberg dat de twee iPhones in de tweede helft van volgend jaar zullen verschijnen en dat deze zijn voorzien van een gebogen scherm en een technologie die hard drukken op de touchscreen kan onderscheiden van lichtere aanrakingen. De iPhones zijn volgens de bron tevens uitgerust met groter 4,7 inch en 5,5 inch-scherm, waarmee ze de afmetingen van een phablet als de Galaxy Note 3 benaderen.

De technologie om aanrakingen te onderscheiden, wordt waarschijnlijk nog niet bij de eerstvolgende iPhone geïntroduceerd. Apple is naar verluidt nog druk bezig met het ontwikkelen en testen van de materialen die hiervoor gebruikt worden.

De iPhone 5S en iPhone 5C zijn de huidige topmodellen van Apple. Onze ervaringen met die toestellen lees je in de iPhone 5S review en de iPhone 5C review.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.