iPhones gestolen tijdens overval op Apple Store in Parijs
Redactie

In Parijs is er in de Apple Store Opéra na sluitingstijd ingebroken in de avond van 31 december 2012. Tijdens de inbraak werd een van de nog aanwezige medewerkers overvallen, waarna er een groot aantal Apple producten waaronder iPhones zijn meegenomen.

Schade van miljoen euro

De overval vond ongeveer drie uur na sluitingstijd op oudejaarsavond plaats om 21.00 uur in de avond. Op dat moment drongen er vier gewapende mannen de Apple Store binnen en overvielen daarbij een van de medewerkers. De overval vond snel plaats en de gewapende mannen zijn er met een groot aantal goederen van Apple vandoor gegaan. Nabij de Apple Store bleek een vrachtwagen geparkeerd te staan, waar de goederen werden ingeladen. Het is nog niet duidelijk van welke Apple producten er hoe veel gestolen is, maar de schade van de gestolen goederen wordt al wel geraamd op een miljoen euro.

Geen inbraaksporen

Er zijn geen inbraaksporen gevonden en is het nog onduidelijk hoe de overvallers exact te werk zijn gegaan. De gevel en deuren zijn intact en zelfs binnen in de winkel is er geen grote wanorde aangetroffen. Dat geeft wel aan dat de overvallers uitstekend zijn voorbereid en zorgvuldig hun slag hebben geslagen. Wel raakte een van de medewerkers van de Apple Store lichtgewond.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.