iPhoned iDeals: de 5 beste iPhone oordopjes van dit moment

Gijs Ettes
4 april 2014, 10:37
3 min leestijd
iPhoned iDeals: de 5 beste iPhone oordopjes van dit moment

Over de iPhone oordopjes die standaard met het toestel worden meegeleverd, is niet elke gebruiker te spreken. Vooral over de pasvorm en geluidskwaliteit bestaan twijfels. Daarom lichten we hier de beste alternatieven voor je uit!

De 5 beste iPhone oordopjes

iPhone oordopjes heb je in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Hieronder lichten we vijf koptelefoons uit waarvan wij vinden dat ze de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Voor een paar tientjes heb je al prima materiaal in huis, waarmee je de geluidskwaliteit van je iPhone flink verbetert.

  1. Creative EP-630 (€29,99)
  2. Philips CitiScape SHL5905GY (€54,99)
  3. Sennheiser CX 300-II (€39,95)
  4. Sennheiser OMX 680 Adidas (€49,99)
  5. Bowers & Wilkins P3 (€199,-)

1. Creative EP-630 (€29,99)

iPhone oordopjes

De Creative EP-630 is eigenlijk al jaren onze favoriete vervanger voor de standaard iPhone oordopjes. De oortelefoon heeft een prima pasvorm (in-ear) en je kunt de rubberen dopjes verwisselen voor een grotere of kleinere maat. In totaal worden er drie sleeves meegeleverd. Het belangrijkste is echter dat de dopjes prima geluid produceren. Muziek klink vol en bastonen worden goed weergegeven. Daarbij zijn de oordopjes erg gebalanceerd, waardoor ze in principe geschikt zijn voor elke muziekstijl. Ze zijn comfortabel om langere tijd te gebruiken en vallen – zelfs als je sport – niet gemakkelijk uit je oren.

Meer informatie  Bestel nu >>

2. Philips CitiScape SHL5905GY (€54,99)

Philips iPhoned iDeals

Deze Philips CitiScape-koptelefoon is enorm populair en niet zonder reden. Hij ziet er fraai uit, is beschikbaar in verschillende kleuren, voorzien van een ingebouwde microfoon zodat je telefoongesprekken kunt aannemen en de geluidskwaliteit is uitstekend. Omdat het een over-ear koptelefoon betreft, is hij wel wat groter dan iPhone oordopjes. Heb je daar echter geen problemen mee, dan beleef je veel plezier met het diepe, dynamische basgeluid van de CitiScape. De oorkussens isoleren omgevingsgeluid en de kussens zijn zacht, waardoor de koptelefoon enorm comfortabel zit. Bovendien heeft Philips wat trucs uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de kabel niet zo snel in de knoop raakt. Handig!

Meer informatie  Bestel nu >>

3. Sennheiser CX 300-II (€39,95)

Sennheiser

Luister je veel housemuziek, dan kun je het beste gaan voor de Sennheiser CX300 II. Deze in-ear hooftelefoon heeft een groot bereik, geeft bastonen goed weer en wordt meegeleverd met drie verschillende sleeves. Daardoor heb je sowieso altijd de juiste pasvorm te pakken. Om dat het in-ears betreffen, wordt omgevingsgeluid goed gefilterd, waardoor dit niet afleidt van je favoriete tracks. Daarnaast zijn de dopjes erg licht, waardoor ze perfect zijn voor onderweg of wanneer je gaat sporten.

Meer informatie  Bestel nu >>

4. Sennheiser OMX 680 Adidas (€49,99)

Sennheiser omx 680

Sportieve iPhone-gebruikers kunnen het beste gaan voor dopjes met een oorhaak die niet uit je oren vallen tijdens het sporten. De Sennheiser OMX 680 Adidas oordopjes hebben een sportief design en zijn zo gevormd dat ze prettig op hun plaats blijven zitten. Bovendien ze water- en stofbestendig, waardoor ze niet stuk gaan als je door de regen rent of fietst. En ook van koud weer (-10 graden Celsius) worden de Sennheiser-dopjes niet bang. De kabel is voorzien van een afstandsbediening, zodat je gemakkelijk liedjes kunt pauzeren of doorspoelen. Daarnaast worden de dopjes geleverd met drie sleeves, schoonmaakgereedschap en een draagtasje.

Meer informatie  Bestel nu >>

5. Bowers & Wilkins P3 (€199,-)

Bowers

De koptelefoons van Bowers & Wilkins zijn doorgaans wat duurder en dat is in het geval van de P3 niet anders. Voor iets minder dan 200 krijg je echter een fraai vormgegeven on-ear koptelefoon die is voorzien van fijne oorkussens en bovendien een uitmuntende geluidskwaliteit levert. De P3 is lichtgewicht en dun en produceert een natuurlijk en gedetailleerd geluid, waardoor hij geschikt is voor vrijwel elke genre. Bovendien heeft de koptelefoon een ingebouwde microfoon en afstandsbediening wat hem veelzijdig maakt. Aanrader voor de audiofielen onder ons!

Meer informatie  Bestel nu >>

Check ook onze tips voor het kopen van de goedkoopste iPhone!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu