‘Apple vervangt iPhone-notch en Face ID in 2020 met Touch ID onder scherm’
Lars Paymans

Apple lijkt zich klaar te maken om afscheid te nemen van de notch. De uitsnede in het scherm van de nieuwste iPhones zou vanaf 2020 langzaam maar zeker verdwijnen. En daarmee zeggen we ook vaarwel tegen Face ID.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone zonder notch en Face ID vanaf 2020

We horen al langer dat Apple achter de schermen druk bezig is om de notch in het iPhone-scherm weg te werken. Met de introductie van de iPhone X werd deze uitsnede in het scherm ingevoerd om de Face ID-camera te huisvesten. Maar nu steeds meer smartphones bewijzen dat een camera onder het scherm ook mogelijk is, lijkt Apple deze stap ook te overwegen.

iPhone zonder notch 2020

Het gerucht is afkomstig van Apple-analist Ming-Chi Kuo, één van de betrouwbaarste bronnen wat dit soort geruchten betreft. Hij schrijft via MyDrivers dat in 2020 tenminste één iPhone geen uitsnede meer in het scherm heeft.

Opvallend genoeg zou dit toestel geen Face ID meer gebruiken, maar overstappen op een vingerafdrukscanner die onder het scherm verwerkt zit. Deze nieuwe vorm van Touch ID zou geluidsgolven gebruiken om een vingerafdruk te herkennen. Op die manier maakt het niet uit waar je het scherm aanraakt: overal wordt je vingerafdruk uitgelezen. De uitspraak van Kuo wordt gesteund door analisten van Credit Suisse.

Over twee jaar geen Face ID meer?

Een jaar later, vanaf 2021 dus, zouden alle drie de nieuwe iPhones geen notch of Face ID meer hebben en volledig zijn overgestapt op deze vingerafdrukscanner in het scherm. Het gerucht van vandaag sluit aan op talloze patenten en gelekte info die laat zien dat Apple vrijwel zeker de mogelijkheden onderzoekt van een dergelijke opvolger van Touch ID.

Dit zou het volgende betekenen voor de iPhones die de komende jaren verschijnen:

  • 2019: drie nieuwe iPhones met Face ID en een notch
  • 2020: drie nieuwe iPhones, twee met Face ID en een zonder notch en met een vingerafdrukscanner onder het scherm
  • 2021: drie nieuwe iPhones zonder notch en Face ID, met vingerafdrukscanner onder het scherm

Toen Apple de notch introduceerde met de iPhone X kreeg het bedrijf de nodige kritiek over zich heen. Bedrijven als Samsung maakten reclames waarin ze de uitsnede in het scherm belachelijk maakte en tal van gebruikers lieten op sociale netwerken weten wat ze van de designkeuze vonden.

Lees ook: Opinie: De iPhone X ‘notch’ is een sterk staaltje marketing

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.