De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Opvolger van geliefde iPhone SE wordt 12 september onthuld’

Michel van 't Klaphek
22 augustus 2018, 20:27
2 min leestijd
‘Opvolger van geliefde iPhone SE wordt 12 september onthuld’

Het najaar van 2018 wordt drukker dan ooit voor Apple. Naast drie nieuwe iPhones, iPad Pro met Face ID en meer producten lijkt er ook een opvolger voor de iPhone SE aan te komen: iPhone xx.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone xx is opvolger van iPhone SE’

Op 12 september vindt vermoedelijk het Apple-event plaats, wat ook direct een einde aan alle geruchten over de nieuwe iPhones maakt. Dat is misschien maar goed ook, want de nieuwe berichten blijven maar komen waardoor het steeds moeilijker is om overzicht te behouden.

In Xcode, een programma voor ontwikkelaars om iOS-apps te maken, is ditmaal een verwijzing gevonden naar ‘iPhone xx’. Deze naam zijn we nog niet eerder tegengekomen en ook de gebruikte A10-processor is opvallend. Deze chip zit namelijk in de iPhone 7 (Plus), die in 2016 uitkwam.

iPhone xx opvolger iPhone se

Deze iPhone xx zou zomaar de spiritueel opvolger van de iPhone SE kunnen zijn, en de vierde nieuwe iPhone van dit jaar. De SE is al jaren aan een update toe en verwacht werd dat de iPhone SE 2 afgelopen juni tijdens de WWDC zou worden aangekondigd, maar helaas.

Lees ook: Waarom Apple de nieuwe iPhones waarschijnlijk op 12 september onthult

iPhone xx lijkt op iPhone 7, maar dan kleiner

De iPhone xx zou het ontwerp van de iPhone 7 kopiëren, maar dan in een compact formaat met 4 inch-scherm. Ook onderdelen als de processor en werkgeheugen worden direct overgezet, waardoor de ontwikkel- en productiekosten laag blijven. Hierdoor zou de iPhone xx het budgetmodel van het viertal worden. Apple hoopt hiermee opkomende economieën als China en India te bedienen.

Mocht het gerucht waar zijn, dan is iPhone xx waarschijnlijk een werktitel en krijgt hij bij launch een andere naam. Het is overigens ook goed mogelijk dat de verwijzing op een intern testmodel slaat, en dat het gerucht dus niet waar is.

Eind augustus worden de persuitnodigingen voor het Apple-evenement in september verzonden, waardoor we een definitieve datum bekend kunnen maken. Uiteraard doet iPhoned live verslag van de avond.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de iPhoned-app om op de hoogte te blijven van het event!

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen