iPhone XS, XS Max en XR niet geleverd met gratis koptelefoonadapter

Lars Paijmans
13 september 2018, 11:03
1 min leestijd

In de doos van de iPhone XS, XS Max en XR zit voor het eerst geen gratis adapter meer voor een traditionele koptelefoon. Je kunt het verloopstukje nog wel los kopen.

Apple levert iPhone XS zonder koptelefoonadapter

Toen Apple met de iPhone 7 de 3,5mm-koptelefoonaansluiting schrapte, werd de pijn wat verzacht door een gratis adapter in de doos. Door deze in de Lightning-poort te stoppen, kun je alsnog een traditionele koptelefoon op het toestel aansluiten.

iPhone koptelefoonadapter

Deze adapter zat vorig jaar ook gratis in de doos van de iPhone 8, 8 Plus en iPhone X, maar in 2018 vindt Apple het lang genoeg geduurd. Wil je een 3,5mm-hoofdtelefoon aansluiten op de drie nieuwe iPhones, dan zul je de adapter los moeten aanschaffen voor 10 euro in de Apple Store.

Wel zit er in de doos wederom een setje EarPods met Lightning-aansluiting, een Lightning-kabel om de nieuwe iPhone mee op te laden en een adapter. Dat Apple uitgerekend dit jaar stopt met het gratis leveren van de koptelefoonadapter lijkt bovendien geen toeval te zijn.

Volledig 3,5mm-loos

Het bedrijf verkoopt sinds vandaag de iPhone 6S en iPhone SE niet meer: de laatste iPhones die nog een koptelefoonaansluiting hadden. De iPhone negeert hiermee vanaf nu volledig de 3,5mm-aansluiting. Iedereen die nog wel zijn headset op deze manier aan wil sluiten, zal dus de losse adapter moeten aanschaffen. Ook kun je natuurlijk bluetooth gebruiken om een draadloze headset met je iPhone te verbinden.

Naast het schrappen van gratis meegeleverde adapter doen de drie nieuwe iPhones gelukkig ook heel veel nieuwe dingen. In de onderstaande overzichten bespreken we van ieder toestel alle vernieuwingen, de prijzen en wanneer je ze in Nederland kunt kopen.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen