Apple onderzoekt slechte internetverbinding van iPhone XS en XS Max

Lars Paijmans
4 oktober 2018, 8:58
2 min leestijd
Apple onderzoekt slechte internetverbinding van iPhone XS en XS Max

Apple is een onderzoek gestart naar de matige tot slechte mobiele internet en wifi-verbindingen van sommige iPhone XS en XS Max-modellen. Ook in Nederland zeggen veel mensen hier last van te hebben.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS verbindingsprobleem

Toen we onlangs een artikel publiceerden over de slechte internetverbinding van de iPhone XS en XS Max, kregen we direct veel reacties van lezers die zich hierin herkenden. Op Twitter zegt de Amerikaanse Devin Meredith dat hij met zijn iPhone XS Max naar Apple is gegaan om te vragen voor een oplossing. Apple vroeg hem toen om mee te werken aan het onderzoeken van dit probleem.

Dit door een app te installeren die de mobiele internetsterkte registreert en deze statistieken vervolgens met Apple te delen. Naast het verhaal met Meredith staan verschillende Apple-fora vol met berichten van gebruikers die gevraagd zijn om aan een soortgelijk onderzoek mee te doen.

iPhone XS verbindingsprobleem

Apple onderzoekt hiermee of het probleem een software- of hardware-probleem is. Mocht het een fout in iOS zijn, dan kan het simpelweg met een update worden opgelost. Is dat niet het geval, dan zou Apple de apparaten terug moeten roepen en vervangen.

Sinds de komst van de iPhone XS en XS Max op 17 september hebben gebruikers geklaagd over een slechte internetverbinding. De nieuwe iPhones tonen een slechter signaal dan oudere iPhones die met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Dat geldt zowel voor mobiel internet als wifi.

Bevat iOS 12.1 de oplossing?

In de bèta van iOS 12.1 is te zien dat Apple de firmware van het modem heeft bijgewerkt naar een nieuwere versie. Of dit de oplossing bevat is nog onduidelijk, al zeggen sommige bètatesters wel dat hun internetverbinding verbeterd is sinds het installeren van de testversie. Naar verwachting verschijnt iOS 12.1 in de loop van de komende weken voor iedereen.

We hebben contact gezocht met Apple Nederland voor meer informatie over dit onderzoek. Zodra we meer weten, werken we dit artikel bij.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen