‘iPhone XS (Max)-antenneprobleem zorgt voor slechte internetverbinding’
Lars Paymans

Eigenaren van de nieuwe iPhone XS en XS Max klagen over slechte en onbetrouwbare wifi- en mobiele internetverbindingen. Een onderzoeker zegt de mogelijke oorzaak te hebben gevonden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone XS verbinding: gebruikers klagen over slechte wifi en 4G

Als er nieuwe iPhones uitkomen, ontdekken gebruikers altijd nieuwe problemen. Dit jaar lijken de meeste klachten te maken te hebben met de draadloze verbinding van het apparaat. Op Apples forum als tal van andere internetfora stapelen de klachten hierover zich op.

iPhone XS verbinding

Gebruikers zeggen dat de wifi- en mobiele internetverbinding soms spontaan wegvalt, in omgevingen waar oudere iPhones nog wel een signaal behouden. Ook is over het algemeen de signaalsterkte op de nieuwe iPhones minder sterk. Dit kun je zelf gemakkelijk controleren door naar de streepjes te kijken in de menubalk.

Volgens het blog WiWavelength, een expert op het gebied van mobiele verbindingen, klopt het dat de radiofrequentiekwaliteit van de iPhone XS beduidend lager is dan die van oudere iPhones. Dit zou te maken hebben met een probleem in de antenne, die net even anders werkt dan eerst.

Een fout in de software of hardware?

De grote vraag is volgens het onderzoek of Apple dit probleem softwarematig kan oplossen. In het verleden is gebleken dat dergelijke antenneproblemen met updates grotendeels opgelost kunnen worden. Toch heeft WiWavelength zo zijn twijfels. Het zou kunnen dat alleen hardwarematige aanpassingen de oplossing zijn, wat slecht nieuws is voor Apple.

Mocht Apple er in dat geval voor kiezen om de fout te repareren, dan moet er een terugroepactie worden gestart en de complete huidige voorraad herzien worden. Die kans is dus erg klein, tenzij het probleem uitgroeit tot iets waar bijna iedere XS-eigenaar last van heeft.

Heeft jouw iPhone XS of iPhone XS Max ook moeite met verbinding maken met wifi of mobiel internet? Laat het hieronder weten in de reacties.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.