‘Smart Battery Case voor iPhone XS duikt op in iOS 12’

Lars Paijmans
4 januari 2019, 9:00
2 min leestijd

Niet tevreden met de accuduur van je iPhone XS en heb je er geld voor over om dit op te lossen? Dan komt Apples onaangekondigde Smart Battery Case als geroepen.

iPhone XS Smart Battery Case ontdekt in iOS 12

Alles wijst er namelijk op dat de iPhone XS zeer binnenkort een speciaal hoesje krijgt met een ingebouwde externe accu. Apple bracht voor de iPhone 6, 6S en 7 ook een dergelijke case uit, maar sindsdien niet meer.

iPhone XS Smart Battery Case

Daar lijkt nu verandering in te komen, nu Reddit-gebruiker Tom ontdekte dat iOS 12.1.2 het accessoire al ondersteunt. iOS 12.1.2 is de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem. Dit deed hij door een oude Battery Case uit te snijden, zodat hij aan te sluiten was op de Lightning-poort van een iPhone XS. Vervolgens verscheen er een icoontje in de Batterij-widget van een nog niet aangekondigde Smart Battery Case voor de nieuwste iPhones van het moment.

Dit icoontje dook onlangs ook al op toen een ontwikkelaar het ontdekte in de code van watchOS. Hierbij is goed te zien hoe het hoesje wat smaller oogt dan zijn voorganger, met een minder grote kin aan de onderkant. Nog steeds sluit je het hoesje aan op een iPhone door hem in de Lightning-aansluiting te stoppen.

iPhone XS Smart Battery Case

Handig hulpmiddel

Vooralsnog is het onduidelijk hoe groot de capaciteit van deze hoesjes wordt, al waren de voorgangers groot genoeg om een iPhone meerdere malen volledig op te laden. Dat maakt het een handig hulpmiddel voor mensen die veel me hun iPhone in de weer zijn, maar gedurende de dag niet altijd of lang genoeg in de buurt van een stopcontact zijn.

Nu de case ook in de code van iOS 12 zit, lijkt te een kwestie van tijd tot Apple het product officieel uit de doeken doet. Zodra dit gebeurt, lees je het uiteraard op iPhoned. In het onderstaande overzicht zetten we alle andere producten op een rij die Apple de komende twaalf maanden waarschijnlijk uitbrengt.

Lees ook: 15 nieuwe producten die Apple in 2019 uitbrengt

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen