Apple gaat selfies op de iPhone XS en XR verbeteren met iOS 12.1

Wouter Nijsen
23 oktober 2018, 13:09
2 min leestijd
Apple gaat selfies op de iPhone XS en XR verbeteren met iOS 12.1

Gebruikers van de iPhone XS, XS Max of XR kunnen binnenkort betere selfies maken. Apple gaat het probleem oplossen dat ervoor zorgde dat je gezicht veel mooier en ‘gladder’ op beeld werd gezet dan dat het in werkelijkheid is. De iOS 12.1-update lost deze bug op.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS selfies worden beter

Kort na de release van de iPhone XS en iPhone XS Max verschenen er veel boze reacties van gebruikers op het internet. De telefoons zouden ongevraagd een soort beautyfilter over je selfies leggen, waardoor het net leek alsof je make-up op had. Je huid zag er mooier uit, waarbij oneffenheden werden weggepoetst. Apple zei toen te werken aan een oplossing, en die zit in de update naar iOS 12.1.

iPhone-XS-beautyfilter

Dat laat het bedrijf uit Cupertino weten aan The Verge. Volgens de website wordt er een bug opgelost in het Smart HDR-algoritme, zodat selfies er weer waarheidsgetrouw en natuurlijker ogen. De oplossing zit verwerkt in iOS 12.1, de eerste grote update van iOS 12. Het is nog onduidelijk wanneer iOS 12.1 precies verschijnt, maar er is al wel een bètaversie beschikbaar. Het lijkt er dan ook op dat de release niet heel lang meer op zich laat wachten.

Dit betekent wel dat de iPhone XR, die eind deze week in de Nederlandse winkels ligt, bij de release nog last heeft van het probleem. Het toestel wordt immers geleverd met de meest recente softwareversie: iOS 12.0.1. Een tijdelijke oplossing is het uitschakelen van Smart HDR. Ga hiervoor in de Instellingen-app naar ‘Camera’ en zet de schakelaar achter ‘Smart HDR’ uit.

Release van iPhone XR

Vanaf aanstaande vrijdag (26 oktober) ligt de iPhone XR in de winkels. Het is mogelijk om de XR te reserveren, waarbij het slim is om rekening te houden met de levertijd. Check hiervoor het onderstaande overzicht. De iPhone XR is met een adviesprijs van 859 euro een stuk goedkoper dan de XS en XS Max en komt bovendien in allerlei nieuwe kleuren.

Levertijd iPhone XR: check hier de actuele voorraad

Volg het laatste Apple-nieuws

Bron: The Verge
Bron afbeelding: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen