Round-up: dit vinden internationale media van de iPhone XS en XS Max

Lars Paijmans
18 september 2018, 15:11
4 min leestijd
Round-up: dit vinden internationale media van de iPhone XS en XS Max

De eerste internationale reviews van de iPhone XS en XS Max zijn hier. En de meningen zitten nagenoeg allemaal op één lijn.

iPhone XS review round-up

De nieuwe iPhones verschijnen vrijdag pas in Nederland, maar een aantal internationale techsites deelt vandaag al het oordeel over de twee nieuwe toestellen. Daar blijken vooral twee dingen uit: iPhone X-eigenaren hebben weinig tot geen reden om te upgraden en voor veel mensen is de goedkopere iPhone XR meer dan voldoende.

Om de verschillende beoordelingen beter te vergelijken, hebben we de conclusies van alle reviews hieronder afzonderlijk voor je op een rijtje gezet.

CNET

Cnet zegt dat de camera van de iPhone XS een flinke upgrade is ten opzichte van de X. Dat ga je vooral merken in het donker en in omgevingen met hoog contrast. Over de iets verbeterde batterijduur zijn ze iets minder te spreken, evenals over de andere minimale verbeteringen. Daarom raadt CNET aan om eerst de komst van de iPhone XR af te wachten in oktober, voordat je een beslissing maakt over de XS.

Lees de volledige review op CNET

The Verge

The Verge is wat minder te spreken over de verbeteringen op cameragebied. Volgens de reviewer zijn de foto’s van de Pixel 2XL nog steeds beter, al zul je als XS-eigenaar niet teleurgesteld zijn wat de kwaliteit betreft. Daarnaast heeft de iPhone XS Max een prachtig en gigantisch scherm, dat voor mensen met kleinere handen wel wat lastig te bedienen is.

“Het is een verbeterde versie van de iPhone X, die nog jaren mee zal gaan. Toch raden we aan om nog even de iPhone XR in oktober af te wachten en hoe het lcd-scherm presteert ten opzichte van het oled-display van de iPhone XS.”

Lees de volledige review op The Verge

Mashable

Mashable is er heel duidelijk over: als je nu een iPhone X hebt, is de enige reden om te upgrade het grotere scherm van de XS Max of de verbeterde camera. “Zeker met de komst van iOS 12 kan de iPhone X nog makkelijk een jaar of twee mee als een nieuwe iPhone.” Ook Mashable onderstreept de hoge prijs van de XS, zeker nu de goedkopere XR met vergelijkbare functies en specs zo dichtbij is.

Lees de volledige review op Mashable

New York Times

De reviewer van de iPhone XS en XS Max had tot nu toe een hekel aan grote smartphones, maar de XS Max heeft zijn gedachten veranderd. Wel raad hij aan om even in een winkel het formaat van de XS en de XS Max te vergelijken, omdat het 6,5 inch-scherm echt heel erg groot is. “Je betaalt er veel voor en zult er lang mee doen, dus vergelijk goed welke van de twee het beste bij je past.”

Lees de volledige review op New York Times

Wall Street Journal

Iedereen die geen iPhone X heeft en de overstap maakt naar de XS of XS Max, gaat vooral op cameragebied een enorme sprong meemaken. Daarnaast heeft de Wall Street Journal nog een kritische noot over het scherm: koop een hoesje, want ons reviewmodel kreeg al een barst toen hij op een houten tafeltje viel. De conclusie is ook opvallend: “iPhone-eigenaren, houd je hand op de knip. We zien je over een maand voor onze iPhone XR review.”

Lees de volledige review op Wall Street Journal

CNBC

CNBC windt er geen doekjes om: de iPhone XS en XS Max zijn de beste smartphones die Apple ooit heeft gemaakt. Maar naast het grotere scherm hadden ze het lastig om noemenswaardige verschillen met de iPhone X te ontdekken. De nieuwe speakers klinken beter dan eerst, de camera is erop vooruit gegaan en de waterdichtheid is ook verbeterd. Tot slot is de accuduur van de XS en XS Max erg goed.

Lees de volledige review op CNBC

Vanaf vrijdag in Nederland

Aanstaande vrijdag start de verkoop van de iPhone XS in Nederland. Op die dag lees je op iPhoned onze eerste indruk van de iPhone XS. Terwijl je wacht tot de XS in de winkels ligt, kun je terecht bij onze uitgebreide review van iOS 12, de update die standaard op deze iPhones draait en sinds gisteren ook voor alle andere ondersteunende apparaten te downloaden is.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's