De 4 meest voorkomende iPhone XS klachten en oplossingen op een rij

Lars Paijmans
4 oktober 2018, 11:09
3 min leestijd
De 4 meest voorkomende iPhone XS klachten en oplossingen op een rij

De iPhone XS is een uitstekende smartphone, maar niet zonder problemen. Sommige gebruikers kampen met verschillende problemen, waarvan we de meestvoorkomende hier op een rijtje zetten.

iPhone XS problemen

Het is iets wat eigenlijk ieder jaar terugkeert: zodra de nieuwste iPhone op de markt komt, duiken online de verhalen op van mensen die er problemen mee ondervinden. Erg vervelend natuurlijk, aangezien iPhones niet tot de goedkoopste smartphones behoren.

Omdat er miljoenen iPhones verkocht worden, zijn er zelfs als minder dan 1 procent van de toestellen een fout bevatten duizenden mensen die er last van hebben. Toch springen er dit jaar een paar problemen uit waar een grote groep gebruikers online over klaagt. Die brengen we hier voor je in kaart.

1. Problemen met een slechte internetverbinding

Eén van de meest besproken iPhone XS problemen heeft met de internetverbinding te maken. Meerdere gebruikers zeggen dat de draadloze internetverbinding van de XS minder goed is dan oudere iPhones. Dit zorgt voor internetpagina’s die langer moeten laden en langere downloadtijden.

Apple zou het probleem inmiddels onderzoeken, al is de uitkomst hiervan momenteel nog onbekend. Als de fout in de software zit, kan deze met een update worden opgelost. Heeft het met de antenne te maken, dan zouden de getroffen apparaten teruggeroepen en vervangen moeten worden.

Status: Apple onderzoekt de oorzaak

2. Audioproblemen met bluetooth in de auto

Een kleinere groep gebruikers kampt met bluetooth-problemen op de iPhone XS. Het toestel zou geen verbinding maken met bluetooth in de auto, terwijl voorgaande iPhones dit wel gewoon deden. Het lijkt niet met specifieke automerken te maken te hebben.

Apple heeft hier nog niet op gereageerd, maar tot die tijd proberen gebruikers die er last van hebben contact te zoeken met autofabrikanten. Mogelijk is er een update voor de software in de auto nodig, al bestaat de kans ook dat iOS 12 simpelweg bijgewerkt moet worden en het probleem bij de iPhone ligt. Wordt vervolgd dus.

Status: Oorzaak onbekend

3. Selfiecamera met ingebouwde beautyfilter

Sommigen hebben dit probleem al uitgeroepen tot ‘beautygate’, omdat de selfiecamera van de XS gezichten mooier zou maken. De meningen zijn hierover verdeeld. Zo bewees een uitgebreid onderzoek aan het begin van de week dat de camera van de XS heel anders werkt, wat ervoor zorgt dat selfies er ook anders uit komen te zien.

Lees ook: Hoe de iPhone XS-camera heel anders werkt dan alle vorige iPhones

Het ‘gladstrijken’ van gezichten zou wel volledig softwarematig gebeuren, dus als de klachten teveel toenemen zou Apple de functie altijd kunnen verminderen of uitschakelen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat gebruikers zelf kunnen kiezen of ze de functie wel of niet gebruiken.

Status: Onduidelijk

iPhone XS oplaadprobleem

4. Oplaadproblemen

Een gekke fout in iOS 12 zorgt ervoor dat sommige iPhones niet opladen als je ze met een adapter koppelt. Als het scherm van de iPhone niet actief is, kan het gebeuren dat het toestel niet begon met opladen. Vervelend, wat daardoor kon je een iPhone heel de nacht aan het stopcontact hangen, zonder dat de accu werd bijgevuld.

Apple heeft de oorzaak van het probleem opgespoord en een oplossing uitgebracht als onderdeel van iOS 12.1. Deze update is nu nog enkel beschikbaar als bèta, maar komt naar verwachting in de loop van de komende weken voor iedereen beschikbaar.

Status: Opgelost in iOS 12.1

Heb jij een ander probleem met de nieuwe iPhone die we hier niet hebben besproken? Laat van je horen in de reacties onder dit artikel!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's