iPhone XS en iPhone XS Max pre-order: bereid je voor met deze 6 tips

Lars Paijmans
13 september 2018, 19:31
5 min leestijd
iPhone XS en iPhone XS Max pre-order: bereid je voor met deze 6 tips

Ga jij morgenochtend om 9:01 uur ook klaarzitten voor de iPhone XS pre-order? Lees dan onze zes tips om jezelf optimaal voor te bereiden. Zo weet je zeker dat er op 21 september een exemplaar op jouw naam staat.

Zes praktische tips voor je iPhone XS pre-order

Net zoals voorgaande jaren start de iPhone XS pre-order weer op een vrijdagochtend om 9:01 uur. Op dat moment gaan zowel de iPhone XS als de grotere iPhone XS Max in de voorverkoop. Lukt het je om morgen een exemplaar op je naam te zetten, dan worden de eerste volgende week vrijdag al bezorgd. Bereid je dus goed voor met onze tips.

Een iPhone XS Max en iPhone XS reserveren kan vanaf vrijdagochtend 09:00 uur

iPhone XS pre-order

1. Zit iets voor 9:00 uur al klaar

Zoals altijd is het een kwestie van wie het eerst komt wie het eerst maalt. Het is een raadsel hoe groot de voorraad dit jaar is van de iPhone XS en XS Max, dus als je jouw zinnen specifiek op een model hebt gezet, moet je om negen uur klaarzitten. Op dat moment openen webshops, providers en Apple de pre-orders van de nieuwe toestellen.

Reken er maar op dat de levertijd daarna snel op gaat lopen, afhankelijk van de voorraad en de vraag naar specifieke modellen, kleuren en opslagcapaciteiten. Zo was de iPhone X vorig jaar al snel niet meer leverbaar binnen een paar weken.

2. Beslis vooraf welk model, kleur en opslag je wilt

Omdat snelheid geboden is vanaf 9:00 uur, is het belangrijk om nu alvast te weten welk model je wilt, hoeveel opslagruimte je daarbij nodig hebt en welke kleur je favoriet is. Wat de kleur betreft heb je de keuze uit Zilver, Spacegrijs en de nieuwe kleur Goud.

iPhone XS pre-order

De iPhone XS is het meest gangbare model voor veel mensen, met het 5,8 inch oled-scherm. De (duurdere) iPhone XS Max is echt bedoeld voor de grootgebruiker die veel video’s kijkt en games speelt op zijn iPhone.

Onthoud bij opslagruimte dat je deze niet achteraf kunt uitbreiden, dus zorg dat je genoeg opslag kiest. Het instapmodel van 64GB zal genoeg zijn voor mensen die hun iPhone gebruiken voor WhatsApp, social media en zo nu en dan het maken van foto’s. Ben je echt van plan om grote bestanden lokaal op te slaan (zoals Netflix-series) en veel 4K-video’s te schieten? Overweeg dan het model met 256GB of zelfs 512GB.

3. Bij welke webshop, provider of Apple Store ga je hem kopen?

Morgenochtend kun je de twee toestellen bij allerlei verschillende Nederlandse webshops of bij Apple zelf bestellen. Beslis nu alvast waar je hem wilt kopen, zodat je morgenochtend direct bij de juiste partij je slag kunt slaan. Log alvast in op je account en controleer je adresgegevens, zodat je morgenochtend niet in de knoei raakt tijdens het inloggen.

Pre-order iPhone XS los: (vanafprijs:€1159)

→ Check onze iPhone XS prijs los of iPhone XS met abonnement vergelijker voor actuele prijzen en alle filtermogelijkheden.

Pre-order iPhone XS Max los: (vanafprijs:€1259)

→ Check onze iPhone XS Max prijs los of iPhone XS Max met abonnement vergelijker voor actuele prijzen vanaf 14 september

Pre-order iPhone XS met abonnement:

Pre-order iPhone XS Max met abonnement:

iPhone XS pre-order

4. Bereken nu alvast de inruilwaarde van een oude iPhone

Heb je nog een oude iPhone, dan is dit een goed moment om hem nu in te ruilen. Daarmee kun je namelijk best wat geld terugkrijgen op je nieuwe aankoop. Bereken nu alvast de waarde zodat je weet wat je kunt besparen. In onderstaande tip leggen we precies uit hoe het berekenen en inruilen van een iPhone in zijn werk gaat.

Lees ook: Zoveel korting krijg je op een nieuwe iPhone als je een oude inruilt

5. Zoveel kosten de iPhone XS en iPhone XS Max

Ga je een los exemplaar van de XS of XS Max in huis halen, dan betaal je morgen bij de meeste partijen gewoon de adviesprijs. Toch zullen er net als voorgaande jaren weer een paar winkels tussen zitten die net iets onder de prijs gaan zitten. De losse prijzen van de nieuwe iPhones zijn als volgt:

iPhone XS pre-order

6. Controleer je betaallimiet en download de Apple Store-app

Een laatste tip om je voorbereiding op de pre-order te perfectioneren: kijk even of je een daglimiet hebt voor internetbankieren, en pas deze eventueel (tijdelijk) aan als deze te laag is. Een nieuwe iPhone is een hele uitgave en het zou zomaar kunnen dat je bijvoorbeeld een limiet van duizend euro per dag hebt ingesteld. Ook een aanrader: ga je bij Apple zelf een iPhone XS reserveren? Doe dat dan niet alleen via de website, maar installeer ook de Apple Store-app. Het verleden heeft ons geleerd dat je hier sneller en gemakkelijker door de wachtrij heen komt.

Apple Store

Apple

Gratis via App Store

Ben je op zoek naar de iPhone XR? Dan zul je nog even moeten wachten. De pre-order van dit toestel start pas op 17 oktober.

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone XS
iPhone XS
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's