Update: iOS 12.1-bèta lost oplaadprobleem iPhone XS (Max) op

Michel van 't Klaphek
2 oktober 2018, 21:06
2 min leestijd
Update: iOS 12.1-bèta lost oplaadprobleem iPhone XS (Max) op

Apple heeft een tweede iOS 12.1-ontwikkelaarsbèta uitgebracht waarin het oplaadprobleem van de iPhone XS en iPhone XS Max opgelost wordt. Waarschijnlijk komt de definitieve versie eind oktober uit.


Origineel bericht:

Lees verder na de advertentie.

Diverse iPhone XS en iPhone XS Max-bezitters kunnen hun toestel niet opladen als het scherm uitstaat. Pas als het scherm geactiveerd wordt begint hij met opladen. Het lijkt om een softwareprobleem te gaan.

iPhone XS opladen lukt niet bij iedereen

Op internet lezen we tientallen reacties van bezorgde gebruikers en ook ons iPhone XS Max-testexemplaar heeft moeite met opladen. Wanneer je de Lightning-kabel aansluit als het scherm uitstaat, gebeurt er niks. Pas als het scherm aanstaat – je hoeft het toestel niet te ontgrendelen – begint hij met opladen.

Normaal gesproken licht het scherm even op zodra hij begint met opladen, zodat je het accupercentage kunt bekijken. Het populaire YouTube-kanaal Unbox Therapy nam de proef op de som en testte vier iPhone XS-toestellen, vier XS Max-smartphones en een enkele iPhone X.

Daar waar de iPhone X direct begint met opladen, gebeurt er bij drie Max- en twee gewone XS-smartphones niks. Alhoewel het hier om een kleinschalig experiment gaat, is de uitslag zorgwekkend. Draadloos opladen lijkt wel probleemloos te werken.

Wachten op een oplossing

Het is nog onduidelijk of het hier om een softwarefout gaat, of dat de hardware schuldig is. Sommige gebruikers denken dat het ligt aan het feit dat de Lightning-poort automatisch wordt geblokkeerd na een uur. Deze functie is sinds iOS 11.4.1 aanwezig en moet je iPhone veiliger maken.

Het uitzetten van deze feature lost het probleem echter lang niet voor iedereen op. Daarnaast laten ook bezitters van oudere iPhones weten met hetzelfde oplaadprobleem te kampen. Het is daarom aannemelijker dat het een fout in iOS 12 is.

Voorlopig moeten we wachten op een oplossing: Apple heeft nog niet gereageerd op de ontstane commotie. Indien jij last hebt van het oplaadprobleem raden wij aan contact te zoeken met Apple. Zij kunnen je verder helpen.

Heeft jouw iPhone XS of iPhone XS Max ook moeite met opladen? Laat van je horen in de reacties! 

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen