‘Apple misleidt klanten door notch van iPhone XS te verbergen’

Michel van 't Klaphek
17 december 2018, 8:56
2 min leestijd
‘Apple misleidt klanten door notch van iPhone XS te verbergen’

Apple is aangeklaagd door een man en een vrouw die vinden dat het bedrijf klanten misleidt. Het stel zegt dat de notch van de iPhone XS en XS Max verborgen wordt in reclames waardoor consumenten op het verkeerde been worden gezet.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone XS notch misleiding’

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die in handen zijn gekomen van Business Insider en in te zien zijn via Scribd. Het stel uit Californië zou een iPhone XS Max hebben besteld zonder te weten dat het toestel een notch heeft. Pas na ontvangst kwamen ze de inkeping tegen, waarin onder meer de camera en Face ID-sensoren zitten.

Sim-swapping Nederland

De advocaat van de twee zegt dat het stel dit niet had kunnen weten, omdat de reclamefoto’s op de website van Apple misleidend zijn. In deze productafbeeldingen wordt een zwarte wallpaper gebruikt, waardoor de notch minder goed zichtbaar is dan bij een lichtere achtergrond.

Verder zegt het stel dat Apple consumenten misleidt met de schermgrootte van de iPhone XS en XS Max. Volgens hen houdt het bedrijf geen rekening met de inkeping, waardoor de werkelijke schermresolutie minder hoog is dan waar mee wordt geadverteerd. Ook de afgeronde hoeken zouden ervoor zorgen dat het display minder pixels heeft dan beloofd.

→ Lees ook onze iPhone XS review

Kans van slagen

Het is bij lange na niet de eerste keer dat Apple wordt aangeklaagd. Aan het begin van dit jaar lag het bedrijf uit Cupertino nog onder vuur vanwege het batterijschandaal. Apple maakte hierbij iPhones met slechte accu’s doelbewust slomer om oververhittingsproblemen te voorkomen.

Daarnaast werd in september, toen de nieuwe iPhones aangekondigd werden, al direct geklaagd over de notch. Diverse Twitteraars lieten al zien dat Apple slim gebruiktmaakt van wallpapers om zo de notch te verbloemen.

Het moet nog maar blijken of de rechter uiteindelijk meegaat in het verhaal van het stel. De aanklacht laat immers nogal wat steken vallen. Op de website van Apple staan bijvoorbeeld meerdere foto’s van de iPhone XS (Max) waarin de scherminkeping duidelijk te zien is. Bovendien worden wallpapers afgewisseld.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen