iPhone XS Max heeft ‘beste smartphone-scherm ooit’, verkoopt beter dan XS

Lars Paijmans
25 september 2018, 9:01
2 min leestijd
iPhone XS Max heeft ‘beste smartphone-scherm ooit’, verkoopt beter dan XS

De eerste verkoopcijfers van de nieuwe iPhones en Apple Watch zijn bekend, uit een onderzoek blijkt dat de iPhone XS Max het mooiste scherm heeft, en het populairst is.

DisplayMate: iPhone XS Max-scherm is het mooiste

Ieder jaar doet DisplayMate een uitgebreid onderzoek naar de kwaliteit van smartphoneschermen. Daaruit blijkt dat de XS Max het ‘beste smartphonedisplay ooit heeft’. De XS Max verslaat de iPhone X door de hogere helderheid, realistischere kleuren en minimale reflectie.

iPhone XS Max scherm

Door die hoge helderheid en lage reflectie zet de XS Max een nieuwe standaard op het gebied van contrast bij veel omgevingslicht. De helderheid is vergeleken met de X gestegen van 634 nits naar 660. Mede daardoor verdient de XS Max van DisplayMate de hoogste score die het bedrijf ooit gegeven heeft. “De prestaties van het scherm zijn merkbaar beter dan iedere andere smartphone die nu op de markt is.”

Ming-Chi Kuo: XS Max met afstand het populairst

En er is meer goed nieuws voor de XS Max: volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo is het toestel duidelijk een stuk populairder dan de kleinere iPhone XS. “De vraag naar de XS Max is beter dan verwacht”, aldus Kuo. “Het toestel verkoopt drie tot vier keer meer dan de iPhone XS.”

Volgens de cijfers van Kuo is het 256GB-model het populairst, al heeft dat ook te maken met tekorten van het 512GB-model. Dit zou komen omdat Samsung de enige fabrikant hiervan is. Ook opvallend: zowel goud als spacegrijs zijn een stuk populairder dan de zilveren kleur.

Ook de Apple Watch Series 4 presteert volgens de analist boven verwachting. “Apple kan momenteel niet sneller nieuwe modellen fabriceren. Daar komt in november verandering in als Compal ook Apple Watches gaat maken.” Voorlopig is enkel Quanta verantwoordelijk voor de productie.

Tot slot is de analist optimistisch over volgende maand. Dan verschijnt de goedkopere iPhone XR, een toestel waar “veel mensen op zitten te wachten met een oudere iPhone.” Je leest alles over deze iPhone XR in het onderstaande overzicht.

Alles over de iPhone XR

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's