‘Grootste iPhone heet iPhone XS Max en zoveel kost hij’

Michel van 't Klaphek
5 september 2018, 21:12
1 min leestijd
‘Grootste iPhone heet iPhone XS Max en zoveel kost hij’

Aanstaande woensdag weten we het zeker, maar 9To5Mac denkt nu al te weten hoe de grootste iPhone van dit jaar gaat heten: iPhone XS Max.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS Max is de grootste iPhone van dit jaar

De website heeft gesproken met twee bronnen die op de hoogte zijn van Apples plannen. Naar verwachting worden er tijdens het Apple-event drie telefoons aangekondigd, al heerste er lange tijd onzekerheid over de namen. Daar kwam afgelopen week verandering in, toen de iPhone XS uitlekte.

Dit wordt de opvolger van de huidige iPhone X en dit toestel beschikt over een oled-scherm. Destijds werd gedacht dat zowel het 5,8 inch-model als de 6,5 inch-variant iPhone XS genoemd worden. Apple doet namelijk hetzelfde bij de iPad Pro.

A12-chip

Sinds de iPhone 6 noemt Apple het grotere model ‘Plus’, maar daar lijkt nu dus verandering in te komen. Volgens de bronnen doet het bedrijf uit Cupertino dit vooral om de naam beter uitspreekbaar te maken. Test het zelf maar eens: “iPhone XS Max” is beter uit te spreken dan “iPhone XS Plus”.

Zo duur wordt de iPhone XS

Verder zegt de Duitse website Macerkopf op de hoogte te zijn van de prijzen van het trio. De 6,1 inch-iPhone wordt de goedkoopste van het stel en gaat voor 799 euro over de toonbank. Deze lage prijs is mogelijk omdat hij een lcd-scherm heeft, en geen oled-paneel.

De iPhone XS (met 5,8 inch-display) kost 909 euro, terwijl je voor de XS Max maar liefst 1149 euro moet neerleggen. Op 12 september weten we het zeker wanneer Apple de iPhones aankondigt. Uiteraard doet iPhoned live verslag van de avond. Download de app om als eerste op de hoogte te zijn!

→ Zo volg je op 12 september de Apple-event livestream

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: 9To5Mac, Macerkopf
Bron afbeelding: Gizchina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu