‘iPhone XS Max-camera verslaat Galaxy Note 9, maar heeft niet beste smartphonecamera’

Michel van 't Klaphek
3 oktober 2018, 20:26
2 min leestijd
‘iPhone XS Max-camera verslaat Galaxy Note 9, maar heeft niet beste smartphonecamera’

Uit een uitgebreide test van DxOMark komt de iPhone XS Max zeer goed uit de bus als het gaat om fotografie. De grootste iPhone ooit laat de Galaxy Note 9 achter zich, maar heeft niet de beste smartphonecamera van het moment.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS Max-camera: bijna de beste smartphonecamera

Samsung en Apple zijn aartsrivalen waardoor nieuwe toestellen altijd met elkaar vergeleken worden. Ditmaal gooit DxOMark wat olie op het vuur. De fotografiewebsite heeft onderzoek gedaan naar hoe goed de camera van de grootste iPhone ooit is, en komt met positief nieuws naar buiten.

De tester kan namelijk bijna niet positiever zijn. De iPhone XS Max heeft ‘een van de beste camera’s die we ooit hebben getest’. De fotokwaliteit is behoorlijk verbeterd ten opzichte van de iPhone X.

iPhone XS Max review

Het onderzoek prijst met name het kleurbereik van de foto’s bij fel licht, het oog voor detail en de uitstekende autofocus. Vooral foto’s waarbij het licht van voren komt komen uitstekend uit de bus. Bovendien werkt de bokeh-functie fijn en snel, waarbij de camera scherp stelt op het onderwerp en de omgeving juist wazig wordt.

iPhone XS Max verslaat Galaxy Note 9

De mensen van DxOMark zijn minder te spreken over de iPhone XS Max-camera als het donker is. Zo blijft de zoomfunctie achter ten opzichte van andere high-end telefoons, waardoor pixels minder scherp ogen.

Desondanks zijn de cameraprestaties van de nieuwe iPhone beter dan die van de Galaxy Note 9, Samsungs vlaggenschip. De XS Max scoort 105 punten in de DxOMark-ranglijst, en hoeft enkel de Huawei P20 Pro voor zich te dulden. Deze heeft namelijk 109 punten en is daarmee de beste smartphonecamera van het moment. De Note 9 staat op de derde plaats met 103 punten.

Vaar overigens niet blind op dit soort scores. DxOMark test camera’s zeer uitgebreid onder specifieke omstandigheden, waardoor de resultaten niet altijd realistisch zijn. Bovendien is de cameratester in het verleden regelmatig in opspraak geweest omdat men samenwerkt met smartphonefabrikanten. Dit zou mogelijk de scores beïnvloeden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DxOMark
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple
Device: iPhone XS Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen