Overzicht: alle iPhone XS, XS Max en XR prijzen in Nederland

Thomas Haenen
12 september 2018, 20:53
4 min leestijd
Overzicht: alle iPhone XS, XS Max en XR prijzen in Nederland

Apple heeft de prijzen van de nieuwe iPhones ook bekend gemaakt. De iPhone XS prijs liegt er niet om, terwijl de iPhone XR relatief betaalbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de iPhone XS prijs

Apple komt dit jaar met niet één, maar twee nieuwe topmodellen. De iPhone XS en XS Max zijn de opvolgers van de iPhone X. Ze zijn onder andere voorzien van verbeterde camera’s, snellere hardware en een nieuwe versie van FaceID. Zoals altijd brengt Apple weer verschillende modellen uit; we hebben de verschillende losse iPhone XS prijzen op een rijtje gezet voor je.

Apple iPhone XS

Apple iPhone XS prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 39,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 534,89

Los toestel

Let op: Bekijk de iPhone XS prijsvergelijker voor alle actuele prijzen en levertijden. Ook is het mogelijk om alle iPhone XS abonnementen te vergelijken als je hem niet in één keer kan of wil betalen.

Beste iPhone XS deals per provider:

iPhone XS prijs

Alle iPhone XS Max prijzen op een rij

Apple brengt dit jaar ook een iPhone XS Max uit, met een iets groter 6,5 inch-scherm. Voorgaande jaren noemde Apple dit nog het Plus-model, omdat er naast het grotere scherm ook andere verbeteringen waren, zoals een betere camera. Dit jaar zijn de twee modellen echter identiek, op het formaat na. Voor een losse iPhone XS Max betaal je iets meer, zoals je in ons overzicht ziet.

Apple iPhone XS Max

Apple iPhone XS Max prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 48,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 849,-

Los toestel

Via onze iPhone XS los toestel vergelijker kun je alle actuele prijzen en levertijden bekijken. Ook voor de iPhone XS met abonnementen kun je bij onze prijsvergelijker terecht om de beste deal te scoren.

Beste iPhone XS Max deals per provider:

De iPhone XS en XS Max pre-orders starten op vrijdag 14 september. Vervolgens zijn beide smartphones vanaf september in Nederland verkrijgbaar. Wil je dus zeker van zijn dat je er bij de iPhone XS release als eerste bij bent, bestel dan snel, want de voorraad is waarschijnlijk beperkt.

iPhone XR prijs

iPhone XR prijs: los of met abonnement

Het bedrijf introduceert dit jaar ook een nieuwe productreeks, met de iPhone XR. Dit is een ‘instapmodel’, met een iets lagere adviesprijs dan de iPhone XS. Het toestel is ook net wat minder luxe, en heeft bijvoorbeeld een lcd-scherm in plaats van een oled-scherm. Ook de camera is een tikkeltje minder indrukwekkend dan op de iPhone XS. Ook de iPhone XR prijzen voor alle opslagruimte-opties kun je hieronder vinden.

  • iPhone XR 64GB: 859 euro
  • iPhone XR 256GB: 919 euro
  • iPhone XR 512GB: 1029 euro

Met deze adviesprijs is de iPhone XR vergelijkbaar met de iPhone 8, die Apple vorig jaar voor zo’n 800 euro introduceerde. De XR is echter een flinke upgrade ten opzichte van dat toestel, en heeft hetzelfde voorkantvullende scherm. De vingerafdrukscanner ontbreekt: net als de topmodellen heeft de XR Face ID-ondersteuning. Ook de iPhone XR zal bij alle grote providers inclusief abonnement verkrijgbaar worden. Om de beste prijs te vinden voor de iPhone XR met abonnement kan je bij onze prijsvergelijker terecht.

De iPhone XR release is helaas iets later pas. De pre-order start op 19 oktober, en vervolgens is hij vanaf 26 oktober hier te koop in Nederland. Waarom de XR een maandje langer nodig heeft, is onbekend.

Duurder in Nederland dan in de VS?

In de Verenigde Staten heeft de iPhone XS een adviesprijs van 999 dollar, wat omgerekend neerkomt op 858 euro. Bij de iPhone XR zien we hetzelfde: je betaalt 749 dollar in de Verenigde Staten, iets wat omgerekend neerkomt op 644 euro. In beide gevallen een prijsverschil van enkele honderden euro’s met de adviesprijs in Nederland. Houdt Apple ons voor de gek?

Er zitten echter verschillende redenen achter dit prijsverschil. Zo wordt in de VS vrijwel altijd geadverteerd met prijzen exclusief btw. Bovendien verschilt deze sales tax ook van staat tot staat. Zo betaal je in Oregon helemaal geen btw, terwijl ze in New York zo’n 9 procent rekenen. Het ligt echter zowat altijd lager dan het Nederlandse btw-tarief van 21 procent. Laat je de btw weg van de Nederlandse adviesprijs, dan zit je al een stuk dichter bij de Amerikaanse prijzen.

Ook een factor: invoerkosten. Het kost Apple iets meer geld om zijn producten naar Europa te brengen, en die kosten worden doorberekend in de prijs. Tot slot is er nog de wisselkoers. De euro staat nu nog relatief sterk ten opzichte van de dollar, maar Apple gaat er vanuit dat dat in de loop van het jaar nog wel eens kan wijzigen. Als de euro dan opeens minder sterk staat, komt de winstmarge van Apple onder druk te staan.

Wil je wel de nieuwe iPhone hebben, maar past hij nog even niet in je budget? Bij iPhoned kun je deze maand een iPhone XS winnen. Doe snel mee aan de prijsvraag, en wie weet heb je het toestel straks gratis in huis!

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen