iPhone XS-event round-up: dit heeft Apple allemaal aangekondigd

13 september 2018, 8:00
2 min leestijd
iPhone XS-event round-up: dit heeft Apple allemaal aangekondigd

Het event zit erop en Apple heeft heel wat gloednieuwe producten aangekondigd. In deze iPhone XS-event round-up zetten we alles op een rij.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS-event round-up: alles wat Apple heeft onthuld

Het bedrijf uit Cupertino heeft vier belangrijke producten gepresenteerd. Centraal stonden de drie nieuwe iPhones met betere specificaties en kleuren. Maar ook de Apple Watch Series 4 heeft een indrukwekkend specificatielijstje. Daarnaast weten we nu wanneer we iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5 en tvOS 12 kunnen installeren.

1. iPhone XS en iPhone XS Max onthuld

Aan de eindeloze geruchtenstroom is eindelijk een einde gekomen: de iPhone XS en iPhone XS Max zijn onthuld. Deze twee toestellen met een 5,8 en 6,5 inch-oled-scherm volgen de iPhone X op van vorig jaar. Qua design zijn de twee haast niet te onderscheiden van hun voorgangers. Apple gebruikt hetzelfde randloze scherm met een inkeping voor de Face ID-camera aan de voorkant en een verticale dubbele cameralens op de achterkant.

Hoewel de nieuwe iPhones hetzelfde design behouden als hun voorganger, is er achter de schermen veel veranderd. Dat is vooral te danken aan de nieuwe A12-chip die de kern van het toestel vormt.

→ Lees alles over de iPhone XS en iPhone XS Max

2. iPhone XR: het nieuwe instapmodel

Naast de iPhone X-opvolgers, is ook de veelbesproken iPhone XR aangekondigd. De iPhone XR is het goedkopere broertje van de iPhone XS en iPhone XS Max en beschikt over een 6,1 inch-scherm.

Daarmee valt de smartphone qua schermformaat tussen de XS (5,8 inch) en XS Max (6,5 inch). De iPhone XR komt in drie opslagcapaciteiten: 64GB, 128GB en 256GB. Het toestel komt daarnaast in maar liefst zes kleuren: zwart, wit, rood, geel, roze en blauw.

→ Lees meer over de iPhone XR-onthulling

Apple Watch Series 4

3. Apple Watch Series 4 met groter scherm

De Apple Watch is bij velen geliefd, en krijgt er dankzij de nieuwe Apple Watch Series 4 ongetwijfeld nog meer fans bij. De smartwatch krijgt een flinke upgrade waarbij vooral het aangepaste design opvalt: het scherm is een stuk groter geworden, omdat deze doorloopt tot in de randen.

Met verbeterde specificaties en gezondheidssensoren is dit de grootste upgrade die het slimme horloge van Apple tot nu toe gehad heeft.

→ Check alle specificaties van de Apple Watch Series 4

4. Releasedatum iOS 12, macOS Mojave, tvOS 12 en watchOS 5 bekend

Hoewel de focus van het Apple-event natuurlijk op de nieuwe iPhones en Apple Watch lag, mogen we de software-updates niet vergeten. Binnenkort mag je vernieuwingen op al je huidige Apple-apparaten verwachten. Allereerst komen iOS 12 en watchOS 5 beschikbaar, op maandag 17 september kun je de software-updates uitvoeren. Ook tvOS 12 krijgt dan een update, en macOS Mojave is beschikbaar vanaf maandag 24 september.

→ Dit is wanneer je iOS 12 en andere updates kunt downloaden

Bekijk onze video round-up

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu