Nederlandse providers ondersteunen eSIM iPhone XS voorlopig niet

Lars Paijmans
18 september 2018, 9:11
2 min leestijd
Nederlandse providers ondersteunen eSIM iPhone XS voorlopig niet

Alle grote Nederlandse providers zeggen geen plannen te hebben om de extra ingebouwde eSIM-simkaart van de iPhone XS en XS Max te gaan ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS eSIM voorlopig niet in Nederland

Vodafone, T-Mobile en KPN bevestigen dat aan NU.nl. Hoewel de nieuwe iPhone XS en XS Max functioneel dus twee simkaarten kunnen ondersteunen, kunnen Nederlandse gebruikers hier voorlopig niets mee doen. Dat komt omdat Apple voor een extra eSIM naast een fysieke simkaart gekozen heeft, in plaats van simpelweg een tweede simkaartslot inbouwen.

Een eSIM is een elektronische simkaart die als chip in een smartphone ingebouwd zit. Deze is gemaakt door GSMA, een overkoepelende organisatie voor smartphoneproviders in heel de wereld. Providers moeten echter wel speciale ondersteuning ontwikkelen om deze elektronische simkaart te benutten. En daarvoor is volgens T-Mobile de markt nu nog te klein.

iPhone XS eSIM

Volgens Bart Gravelink van Telecompaper speelt er nog een ander argument mee: een eSIM maakt het makkelijker om over te stappen op een andere provider, omdat je geen nieuwe fysieke simkaart meer aan hoeft te vragen. Providers willen deze overstap het liefst niet te makkelijk maken.

Daarmee lopen iPhone XS (Max) eigenaren in Nederland een handige nieuwe functie van de toestellen mis. Dankzij een tweede simkaart kun je namelijk veel gemakkelijker schakelen tussen twee telefoonnummers. Dit komt bijvoorbeeld van pas voor mensen die een zakelijk- en privé-abonnement hebben of die willen besparen met twee goedkope sim only abonnementen, waarbij losse abonnementen voor bellen en data worden gekozen.

Goed nieuws voor de Apple Watch

Analisten zijn het er wel over eens dat Apples keus om eSIM op deze manier te ondersteunen er op den duur voor zal zorgen dat de techniek alsnog breed opgepakt zal worden. Dat kan ook goed nieuws zijn voor de Apple Watch. Het model met ondersteuning voor mobiel internet is nu nog niet in Nederland beschikbaar omdat hier ook eSIM-ondersteuning voor nodig is.

Mochten deze providers in de toekomst alsnog overstag gaan, dan zou dat de kans dat deze versie van de Apple Watch ook hier verschijnt aanzienlijk vergroten. De enige iPhone XS Max met een tweede fysiek simkaartslot verschijnt in China. Hoe dat zit, lees je in het onderstaande artikel:

Ook interessant: Waarom de enige iPhone met twee simkaarten alleen in China verschijnt

Lees meer over de iPhone XS

Bron: NU.nl
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen