iPhone XS (Max) laadt sneller draadloos op, en waarom dit zo belangrijk is

Florence Peeters
17 september 2018, 11:18
2 min leestijd

Tijdens de aankondiging van de iPhone XS en XS Max werd duidelijk dat de toestellen sneller draadloos opladen. Dat is dit jaar extra belangrijk, vooral omdat Apple nog steeds geen snellader meelevert.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS draadloos opladen gaat sneller

Het wordt bijna nergens vermeld door Apple: de iPhone XS en iPhone XS Max kunnen sneller draadloos opladen dan de iPhone X. Samen met de iPhone 8 en 8 Plus laadt de iPhone X, die inmiddels uit productie is, met een maximaal vermogen van 7,5 Watt. Hoewel de precieze snelheid nergens staat, is het aannemelijk dat de XS-serie draadloos laden tot 10 Watt ondersteunt. Dit is ongeveer even vlot als de draadloze laadsnelheid van Samsungs Galaxy S9.

iPhone XS specs

Ook snelladen met een kabel is mogelijk met de nieuwe toestellen. Tenminste, als je over alle benodigde accessoires beschikt. Om gebruik te maken van snelladen heb je nog steeds een usb-c-adapter en MacBook-oplader nodig. De nieuwe toestellen worden gewoon nog geleverd met een ouderwetse Lightning-naar-usb-kabel en 5 Watt-adapter. Best opvallend, aangezien goedkopere Android-toestellen standaard met een snellere adapter komen.

Eerdere geruchten stelden dat dit de eerste iPhones zouden zijn met een Lightning-naar-usb-c-kabel en vlotte 18 Watt-snellader in de doos. Helaas blijkt dat niet het geval te zijn.

Lees ook: Snelladen op de iPhone: 4 vragen en antwoorden over sneller opladen

iPhone XR laadt niet sneller op

De ondersteuning voor sneller draadloos opladen is niet aanwezig op de nieuwe iPhone XR. Alleen op de pagina van iPhone XS (Max) vermeldt Apple dat deze sneller oplaadt dan zijn voorganger. Volgens iDownloadBlog bevestigen persberichten rondom de release van de drie nieuwe iPhones dat sneller draadloos laden alleen aan de XS en XS Max is toegevoegd.

Ook stelt de bron dat veranderingen op Apples website erop duiden dat de AirPower, waarvan verwacht werd dat deze tijdens de september-keynote aangekondigd zou worden, niet in 2018 wordt uitgebracht. Ook dat is opvallend, want de oplaadmat werd al een jaar geleden voor het eerst getoond.

AirPower

Om draadloos op te laden, moet je het voorlopig dus nog even doen met laadstations van andere fabrikanten, zoals Belkin en Mophie. Deze laden slechts één apparaat tegelijkertijd op, terwijl de AirPower drie apparaten tegelijk aan zou kunnen.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPower

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen