Apple gaat scherptedieptefunctie van iPhone XS-camera uitbreiden

Lars Paijmans
24 september 2018, 9:01
1 min leestijd
Apple gaat scherptedieptefunctie van iPhone XS-camera uitbreiden

De nieuwe camera’s van de iPhone XS en XS Max kunnen het scherptediepte-effect naderhand aanpassen. Daar laat Apple het niet bij, want vanaf een toekomstige iOS-update wordt deze functie verder uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS camerafunctie verder uitgebreid

Zoals je in onze iPhone XS eerste indruk al kon lezen, heeft Apple dit jaar met de iPhone vooral vernieuwingen doorgebracht op het gebied van prestaties en de camera. Eén van de meest indrukwekkende verbeteringen is de scherptedieptefunctie. Nadat je een Portretfoto hebt gemaakt, kun je dit effect waarbij de persoon op de voorgrond scherp blijft en de achtergrond vervaagt, handmatig aanpassen.

iPhone XS camerafunctie

Dat komt goed van pas als je twijfelt over het gebruik van de Portretfunctie, omdat je op deze manier nooit een foto de prullenbak in hoeft te gooien omdat je ontevreden bent over het effect.

Apple heeft nu (via TechCrunch) toegezegd dat deze functie binnenkort nog een upgrade krijgt. Vanaf een toekomstige iOS-update kun je dit effect al bijstellen terwijl je een foto maakt. Terwijl je een foto aan het maken bent, gebruik je een balkje onderin beeld waarmee je de scherptediepte juist versterkt of afzwakt.

Standaard in de Camera-app

Deze functie zal in de camera-app worden ingebouwd als onderdeel van de Portretstand. Of de functie al direct onderdeel is van iOS 12.1 is nog niet bekend. Apple heeft simpelweg gezegd dat ze hem toevoegen als onderdeel van een ‘iOS 12.x’ versie.

iOS 12.1 verschijnt naar verwachting in de loop van oktober. Deze relatief kleine update voegt naast de verbeterde camerafunctie ook de mogelijkheid toe om groepsgesprekken te voeren via FaceTime. Deze functie werd op het laatste moment uitgesteld. Hoe dit straks werkt, lees je hieronder.

Lees ook: Zo FaceTime je straks met 32 personen tegelijk

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen