‘iPhone XS heeft selfiefilter waardoor het lijkt alsof je make-up op hebt’ – update

Michel van 't Klaphek
27 september 2018, 20:29
2 min leestijd
‘iPhone XS heeft selfiefilter waardoor het lijkt alsof je make-up op hebt’ – update

Wie een selfie maakt met de iPhone XS of iPhone XS Max heeft op de foto een veel mooiere huid dan in het echt. De nieuwe iPhone past namelijk automatisch een schoonheidsfilter toe, tot onvrede van veel gebruikers. Apple werkt aan een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS-beautyfilter: net alsof je make-up draagt

Update 28 september: Apple is bezig met een oplossing. Het lijkt dus om een softwarefout te gaan die verholpen wordt met een komende iOS-update. Diverse mensen hebben de kwestie voorgelegd bij Apple en het bedrijf werkt aan een oplossing. Zodra er meer bekend is over de releasedatum van deze patch laten we dat weten.

Origineel bericht:

Dat blijkt uit de boze reacties van iPhone XS (Max)-bezitters op internetfora als Reddit. Meerdere gebruikers klagen over de frontcamera, die ongevraagd een filter over selfies heen plaatst. Hierdoor lijkt het namelijk alsof je make-up hebt opgedaan.

Je huid wordt een stuk egaler en oneffenheden worden weggepoetst. Ook puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en je huid oogt gaver. Sommige gebruikers krijgen daarnaast een roze tint over hun huid, waardoor het lijkt alsof ze opgemaakt zijn.

iPhone-XS-beautyfilter

Alhoewel de opgemaakte selfies het ongetwijfeld goed doen op Instagram, is niet iedereen aangenaam verrast. De uiteindelijke kwaliteit van je foto gaat er namelijk op achteruit. Dit komt doordat het filter ten koste gaat van de scherpte: je gezicht oogt daardoor een beetje afgevlakt. Bovendien kun je het filter niet handmatig uitzetten.

Zo los je het op

Apple zelf heeft nog niet gereageerd op de ontstane ophef. We weten daarom nog niet zeker waar het probleem door wordt veroorzaakt. Waarschijnlijk ligt het aan de ruisonderdrukking die te scherp is afgesteld, of de gezichtsherkenning.

Hopelijk kan het probleem met een volgende iOS-update verholpen worden. Een tijdelijke oplossing is het uitschakelen van Smart HDR. Meerdere iPhone XS-bezitters zeggen dat na het uitzetten van deze optie het filter niet langer actief is. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Ga in het Instellingenmenu naar ‘Camera’;
  2. Zet de schakelaar bij ‘Smart HDR’ uit.

Heeft jouw iPhone XS ook last van dit probleem? Laat van je horen in de reacties!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Bron afbeelding: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu