De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Dit nieuwe, dunne accuhoesje voor je iPhone XS komt deze maand uit’

Michel van 't Klaphek
8 december 2018, 10:10
2 min leestijd
‘Dit nieuwe, dunne accuhoesje voor je iPhone XS komt deze maand uit’

Apple brengt deze maand nog een nieuw accuhoesje uit voor de iPhone XS. Later krijgen ook de iPhone XS Max en XR een eigen ‘Smart Battery Case’, zodat je nooit meer zonder stroom zit.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone XS accuhoesje deze maand beschikbaar’

In de broncode van watchOS 5.1.2 vond Guilherme Rambo, die voor 9to5Mac schrijft, een icoon waarop de nieuwe ‘Smart Battery Case’ te zien is. Snel daarna kreeg hij onderstaande afbeeldingen in handen, waarop de oude en nieuwe accuhoes te zien zijn. Het valt vooral op dat de nieuwe versie een stuk dunner is.

iPhone XS accuhoesje

Ook wordt natuurlijk rekening gehouden met de verticale camera’s van de iPhone XS. Onder de uitsparing voor de sensoren zit de accu, die dit keer tot aan de zijkanten en onderkant doorloopt. Hierdoor heeft de nieuwe accuhoes geen grote bobbel zoals zijn voorganger, maar wordt de accu meer egaal over het oppervlak verspreidt.

Bovendien gaat het design bij veel mensen waarschijnlijk beter in de smaak vallen. Een groot punt van kritiek op de vorige batterypack, die in 2015 uitkwam, is dat de bobbel te opvallend is. Deze Smart Battery Case, zoals Apple het hoesje noemt, is nog steeds te koop voor 119 euro.

‘Nieuwe accuhoes gaat langer mee’

Daarnaast zegt Rambo dat Apple hierdoor meer power in de accu plaatst, al maakt hij geen specificaties bekend. Wel lijkt het erop dat ook de iPhone XS Max en iPhone XR een eigen batterypack krijgen. Dit zou de eerste keer zijn dat Apple ook voor de grotere iPhone-modellen zo’n case uitbrengt.

De nieuwe accuhoesjes zouden nog dit jaar uitkomen. Apple brengt wel vaker producten in de decembermaand uit, zoals de oude batterypack in 2015. Deze kun je gebruiken met de iPhone 6, iPhone 6S en iPhone 7. De iPhone X en iPhone 8 (Plus) zijn overgeslagen en hebben nooit een hoesje met extra accu gekregen.

Op de hoogte blijven van de nieuwe accuhoezen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app!

Bron: 9to5Mac
Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen