‘iPhone XS (Max) is bijna net zo krachtig als een Mac’

Michel van 't Klaphek
6 oktober 2018, 10:36
2 min leestijd
‘iPhone XS (Max) is bijna net zo krachtig als een Mac’

De A12-chip in de iPhone XS en iPhone XS Max is een snelheidsmonster. Sterker nog: de processor is bijna net zo krachtig als die van een desktopcomputer.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone XS A12-chip is een snelheidsmonster’

Dat blijkt uit een test van Anandtech. De website was benieuwd in hoeverre de A12-chip erop vooruit is gegaan, en nam de proef op de som. De nieuwe processor is zo’n 25 procent krachtiger dan de A11-chip van de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

De gedetailleerde testresultaten per onderdeel zijn in te zien op de site van de smartphonetester: wij beperken ons hier tot de belangrijkste scores. De verbeterde power is vooral te danken aan het nieuwe ontwerp van de processor.

iPhone XS problemen

Apples nieuwste processor maakt gebruik van een zogenoemd 7 nanometer-design. Dit maakt de chip een stuk sneller dan zijn voorganger, kleiner in formaat en bovendien een stuk energiezuiniger. Uiteraard is dit goed nieuws, omdat de accuduur hierdoor verbeterd wordt zonder dat Apple de batterij zelf groter hoeft te maken.

→ Lees verder over de prestaties in onze iPhone XS review

A12-chip streeft MacBook Pro (2016) voorbij

Tijdens de presentatie van de nieuwe iPhones vermeldde Apple dat de A12-processor zo’n 15 procent sneller zou zijn dan de A11. Volgens Anandtech is deze schatting aan de voorzichtige kant. De website zegt namelijk dat de prestaties met maar liefst 40 procent zijn toegenomen.

Hierdoor is de A12-chip bijna net zo snel als sommige desktopcomputers. Inmiddels is hij de prestaties van de Skylake-processor, die in de MacBook Pro uit 2016 zit, al voorbijgestreefd.

Anandtech zegt dat het niet lang gaat duren voordat Apples mobiele chips de power van desktops en laptops voorbij gaat streven. Dit statement moet je echter wel met een korreltje zout nemen. De tests worden namelijk onder ideale (lab)omstandigheden uitgevoerd waardoor ze geen realistisch beeld scheppen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Anandtech
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen