De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone XR verkoopt een stuk minder goed dan verwacht’

Michel van 't Klaphek
15 december 2018, 13:16
2 min leestijd
‘iPhone XR verkoopt een stuk minder goed dan verwacht’

Apple zelf zegt dat de iPhone XR de populairste iPhone van dit moment is. Een betrouwbare analist zegt dat dit niet zo is, en dat de verkoop tegenvalt. 2019 wordt daardoor een zwaar jaar voor Apple.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone XR verkoop valt tegen’

De doorgaans betrouwbare Ming-Chi Kuo heeft slecht nieuws voor de iPhone-maker. Volgens de analist gaat het bedrijf volgend jaar namelijk een stuk minder telefoons verkopen.

Kuo schat dat Apple volgend jaar in het eerste kwartaal ‘maar’ 38 tot 42 miljoen iPhones weet te slijten. Dit is een stuk minder dan het eerder geschatte aantal van 50 miljoen. In totaal denkt de analist dat Apple in 2019 ongeveer 190 miljoen telefoons verkoopt. Dit is wederom minder dan zijn eerdere verwachting van minimaal 200 miljoen stuks.

iPhone XR review

Kuo denkt dat vooral de iPhone XR het zwaar gaat krijgen. Eerst dacht hij nog dat de kleurrijke iPhone 20 tot 25 miljoen keer over de toonbank zou gaan, maar nu heeft hij zijn verwachtingen bijgesteld naar 15 tot 20 miljoen.

Lees ook: iPhone XS vs iPhone XR: Apples nieuwste iPhones vergeleken

Apple verdient meer per iPhone

Deze voorspelling is verrassend, omdat Apple zelf beweert dat de iPhone XR dé populairste iPhone van het moment is. Greg Joswiak, Apples vice-president van Product Marketing, zei afgelopen november dat de betaalbare iPhone beter verkoopt dan de duurdere iPhone XS.

Specifieke verkoopcijfers liet hij toen in het midden. Daarnaast maakt Apple voortaan niet langer bekend hoeveel iPhones het afgelopen kwartaal zijn verkocht, waardoor we de voorspellingen van Kuo niet kunnen controleren. De eerstvolgende cijfers van Apple verwachten we in mei.

Alhoewel dit op het eerste gezicht slecht nieuws voor Apple lijkt, hoeft dit niet per se zo te zijn. De gemiddelde prijs per iPhone is de afgelopen jaren namelijk omhooggegaan, waardoor het bedrijf uit Cupertino meer winst per toestel maakt. Op die manier worden de ‘tegenvallende’ verkoopcijfers gecompenseerd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen