5 redenen om niet te upgraden als je een iPhone XR hebt

Erwin Vogelaar
16 september 2019, 19:33
3 min leestijd
5 redenen om niet te upgraden als je een iPhone XR hebt

Apple heeft drie nieuwe iPhones aangekondigd. Denk je er aan om te upgraden vanaf een iPhone XR? Dit zijn vijf redenen om dat toch niet te doen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XR upgraden of niet?

Apple heeft drie nieuwe iPhones onthuld: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR en dus de goedkoopste editie. De iPhone XR was het afgelopen jaar een populair toestel, waardoor veel gebruikers nu zullen twijfelen of ze gaan upgraden.

In onze vergelijking van de iPhone 11 en iPhone XR leggen we de twee toestellen naast elkaar, zodat je de specificaties kunt checken. De iPhone 11 heeft enkele aanpassingen, zoals een snellere chip, meer werkgeheugen en een accu die langer mee gaat. Daarnaast zijn er twee camera’s aan de achterkant geplaatst en kan de selfie-camera 4k-video’s opnemen in slowmotion. Ook wel de nieuwe slofies genoemd.

iphone xr upgrade

Dat zijn aantrekkelijke verbeteringen en dus redenen om de upgrade te maken. Toch zijn er ook redenen om dat juist niet te doen. Die zetten we hieronder op een rij.

1. De upgrade is klein

De iPhone 11 is vooral een stukje sneller en maakt mooiere foto’s. Verder gaat het dit jaar maar om een relatief kleine upgrade. Er wordt bijvoorbeeld nog steeds gebruikgemaakt van een lcd-scherm, brede notch en aluminium omhulsel. De iPhone 11 is dus meer een kleine evolutie van de iPhone XR in plaats van een heel nieuw toestel.

2. Volgend jaar nieuw design

De kans is groot dat Apple volgend jaar de iPhone eindelijk een nieuw design geeft. Het huidige ontwerp met de notch gaat al drie generaties mee en er gaan genoeg geruchten over nieuwe mogelijkheden, met bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner onder het scherm. Het is natuurlijk het leukst om een iPhone met het nieuwste design te gebruiken, en dus kun je beter een jaartje wachten.

iphone xr upgrade

3. De iPhone XR gaat nog uitstekend mee

Een sneller toestel die langer meegaat klinkt natuurlijk fijn, maar de iPhone XR is ook nu nog een uitstekende smartphone. Dit toestel staat niet voor niets al een jaar bekend als de iPhone met de beste accu. Daarnaast is de iPhone XR nog steeds een vlotte telefoon en maakt het toestel prima foto’s. Pas als je echt professioneel ogende kiekjes wil, is de upgrade voor de camera aan te raden.

4. Milieu

Een ander niet te onderschatten reden om niet elk jaar een nieuwe telefoon te kopen, is het milieu. Hoewel Apple veel doet om de wereld zo min mogelijk te belasten, is het produceren, verkopen en daarna weer wegdoen van een iPhone belastend voor het milieu. Is het daarom wel nodig om elk jaar een nieuwe iPhone te halen, als je huidige toestel nog goed meegaat?

5. Software updates

iPhones worden lang ondersteund met nieuwe iOS-updates. De iPhone XR krijgt gewoon de update naar iOS 13, en waarschijnlijk ook de update naar iOS 14 en iOS 15. Daardoor is er minder reden om elk jaar de hardware te upgraden.

Toch upgraden naar de iPhone 11

Ga je toch upgraden? Een losse iPhone 11 kopen kan vanaf 809 euro en is nu te reserveren. Je kunt de iPhone 11 ook met abonnement in huis halen, waarbij je het toestel maandelijks afbetaald. Wil je niet achter het net vissen? Check dan ons artikel met tips voor de iPhone 11 pre-order.

Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen