Apple lekt namen, kleuren en opslag van iPhone XS, iPhones XS Max en iPhone XR
Lars Paymans

Het is nog geen 19:00 uur, maar Apple heeft alvast de namen van de nieuwe iPhones uitgelekt. Het bedrijf onthult vanavond de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Broncode iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR uitgelekt

Hoewel Apple nu nog met geen woord spreekt over de nieuwe iPhones, worden er achter de schermen in Cupertino de laatste voorbereidingen getroffen. Ook voor de website van Apple, die vanavond vol staat met nieuwe apparaten. De drie nieuwe iPhones zullen ongetwijfeld de populairste aankondigingen van de avond zijn, en juist die namen zijn zojuist via de website van Apple zelf gelekt.

iPhone XR uitgelekt

The Verge dook in de code van Apple.com en ontdekte daar meerdere verwijzingen naar drie gloednieuwe iPhones: de iPhone XS, iPhone XS Max en de iPhone XR. De iPhone XS is de 5,8 inch-opvolger van de iPhone X, de iPhone XS Max is het 6,5 inch-model en de iPhone XR is het nieuwe goedkopere model met een 6,1 inch-lcd-display.

De iPhone XR zal door de lagere prijs waarschijnlijk het populairst worden. Naar verwachting kost het toestel zo’n 800 euro, maar krijgt deze wel het design van de iPhone X inclusief een Face ID-camera. Aanvankelijk werd gedacht dat Apple dit toestel de iPhone 9, iPhone 2018 of iPhone XC zou noemen, maar met Apples eigen broncode lijkt het nu zo goed als zeker dat het de iPhone XR wordt.

Ook nieuwe kleuren en opslagcapaciteit uitgelekt

Naast de namen zijn we dankzij de broncode ook op de hoogte van de nieuwe kleuren en opslagcapaciteit van de nieuwe iPhones. De iPhone XR verschijnt zoals de geruchten al eerder stelden in een aantal felle kleuren: zwart, wit, rood, geel, blauw, en roze. Daarnaast hebben we blijkbaar de keuze uit drie verschillende opslagcapaciteiten: 64GB, 128GB en 256GB.

De iPhone XS en iPhone XS Max verschijnen ook met 64GB, 256GB en 512GB aan intern geheugen. De kleur-opties zijn een stuk beperkter: spacegrijs, zilver en goud.

Kijk live mee met de iPhone XR-onthulling!

Vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd start het Apple event in het Steve Jobs Theater in Cupertino. Daar zal het bedrijf niet alleen deze drie nieuwe iPhones onthullen, maar naar verwachting ook een nieuwe Apple Watch, iPad Pro en MacBook Air.

De redactie van iPhoned zit vanavond uiteraard in de startblokken om jou van alle informatie te voorzien. Houd de website dus in de gaten, en download alvast onze iPhoned-app om op de hoogte te blijven van de belangrijkste Apple-avond van het jaar.

IP

BigSpark B.V.

9,2 (7201 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.