iPhone XR teardown: bijna hetzelfde als de iPhone XS (Max)

Michel van 't Klaphek
27 oktober 2018, 10:27
2 min leestijd
iPhone XR teardown: bijna hetzelfde als de iPhone XS (Max)

De iPhone XR heeft onder de motorkap veel weg van de iPhone XS, maar er zijn verschillen. Zo kun je de simkaarthouder makkelijk vervangen, maar dat geldt niet voor de kostbare, glazen behuizing.

Phone XR teardown: weinig verschillen met de XS

Nadat eerder al de iPhone XS uit elkaar werd gehaald, is het nu tijd voor zijn beter betaalbare broer. De iPhone XR is vakkundig uit elkaar gehaald door iFixit. De belangrijkste conclusie is dat de kleurrijke iPhone XR veel overeenkomsten heeft met de XS (Max), maar er zijn een paar verschillen.

Het eerste wat opvalt is dat de schroefjes niet in dezelfde kleur als de behuizing zijn. Wel is de blauwe iPhone XR gemakkelijk uit elkaar te halen. In tegenstelling tot bij de XS is de simkaarthouder eenvoudig te vervangen.

Phone-XR-teardown-2

Volgens iFixit lijkt de binnenkant van de iPhone XR op een kruising tussen een iPhone 8 en iPhone X. Het toestel heeft bijvoorbeeld een vierkante accu en moederbord. De accu heeft een capaciteit van 2942 mAh die drie uur langer meegaat dan de iPhone XS en XS Max. Deze beschikken over accu’s van respectievelijk 2658 en 3174 mAh.

Verder valt de aanwezigheid van de Taptic Engine op, waardoor Haptic Feedback mogelijk is. Deze vervanger van 3D Touch registreert wel hoe lang je je vinger op het scherm houdt, maar niet hoeveel druk je uitoefent.

Lees ook: Uitleg: het verschil tussen 3D Touch en Haptic Touch

‘iPhone XR lastig te repareren’

iFixit concludeert elke teardown met een cijfer: hoe makkelijk is het toestel te repareren? De iPhone XR scoort een nipte voldoende en gaat met een 6 naar huis. De technici zijn te spreken over het makkelijk vervangbare lcd-scherm, maar minder enthousiast over de behuizing.

Deze is helemaal van glas, waardoor je hem helemaal moet (laten) vervangen bij een barstje op de achterkant. Ook de plaklaag tegen waterschade maakt reparaties lastig.

Meer lezen over de betaalbare iPhone van 2018? Check dan onze twee indruk van de iPhone XR. Heb je ‘m al in huis? Bekijk dan welk hoesje geschikt is voor jou. Als je nog aan het twijfelen bent helpen we je op weg met de verschillen tussen de iPhone XS en iPhone XR.

Meer over de iPhone XR

Bron: iFixit
Bronnen afbeeldingen: iFixit, iFixit
Categorieën: Apple, Devices
Device: iPhone XR

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's