Apple lanceert Smart Battery Case voor iPhone XS, XS Max en XR

Lars Paijmans
16 januari 2019, 9:01
2 min leestijd

Niet tevreden met de accuduur van je nieuwe iPhone en ben je altijd onderweg? Dan heeft Apple met de nieuwe Smart Battery Case een handig accessoire uitgebracht.

iPhone XS, XS Max en iPhone XR Smart Battery Case

De afgelopen maanden hebben we ‘m al talloze keren in gelekte info voorbij zien komen: de opvolger van het batterijhoesje dat de iPhone 7 destijds kreeg. Qua design en functie is er weinig veranderd.

iPhone XR Smart Battery Case

Het gaat wederom om een siliconen hoesje in de kleur zwart of wit met een grote bult op de achterkant. Hier zit een externe accu in verwerkt, die je aansluit op de Lightning-poort om je iPhone altijd en overal op te kunnen laden. Afhankelijk van de iPhone verschilt de hoeveelheid capaciteit die de hoes toevoegt.

  • iPhone XS Smart Battery Case: 33 uur spreektijd, 21 uur internet en 25 uur video kijken
  • iPhone XS Max Smart Battery Case: 37 uur spreektijd, 20 uur internet en 25 uur video kijken
  • iPhone XR Smart Battery Case: 39 uur spreektijd, 22 uur internet en 27 uur video kijken

Ook draadloos op te laden

De enige vernieuwing is het feit dat je deze nieuwe case ook draadloos kunt opladen. Hierdoor kun je een iPhone in dit hoesje gewoon op een Qi-lader leggen om de accu bij te vullen. Hoewel dit niet het eerste iPhone-hoesje is met een ingebouwde accu, heeft het wel wat kleine voordelen omdat Apple het zelf heeft gemaakt.

Zo krijg je op je vergrendelscherm een apart accu-icoon te zien zodat je weet hoe vol de case nog zit. Ook kun je net als bij AirPods de accustatus terugvinden in het notificatiecentrum.

De nieuwe Smart Battery Case is per direct verkrijgbaar via de website van Apple en in de Apple Store voor 149 euro. De prijs is voor alle drie de iPhones hetzelfde.

→ Op zoek naar een ander hoesje om je telefoon te beschermen? Check ons overzicht met iPhone XS-hoesjes of iPhone XR-hoesjes!

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen