Round-up: zo scoort de iPhone XR bij internationale media

Florence Peeters
23 oktober 2018, 14:38
4 min leestijd
Round-up: zo scoort de iPhone XR bij internationale media

De eerste reviews van internationale media van de iPhone XR staan online. De meningen over het nieuwe toestel zitten behoorlijk op één lijn.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XR review round-up

De iPhone XR is vanaf komende vrijdag officieel verkrijgbaar. Nu al verschijnen de eerste oordelen van internationale techsites over het nieuwe instapmodel van Apple.

Wat vooral opvalt is dat de combinatie tussen de zachte prijs en minimale verschillen met de XS-toestellen overal wordt benoemd als belangrijkste reden om voor de XR te gaan. Daarnaast zijn de minpunten volgens veel media verwaarloosbaar, en is de XR alles wat je nodig hebt.

TechCrunch

TechCrunch vindt de iPhone XR een slimme zet van Apple, die ervoor zorgt dat er minder ruimte overblijft voor concurrenten. De iPhone XR is namelijk zo goed en tegelijk scherp geprijsd, dat het een concurrent uit eigen stal voor de XS (Max) is.

Daarnaast is het toestel volgens de website een perfecte compromis. Ondanks dat de XR compact genoeg is om met een hand te bedienen, past er wel even veel informatie op het scherm als op de iPhone XS Max.

Lees de volledige review op TechCrunch

The Verge

Iedere iPhone-gebruiker – op iPhone X-bezitters na – zal geen verschil merken tussen de prestaties en schermen van de iPhone XS en XR. Dat stelt The Verge. Het scherm van het nieuwe toestel is volgens de techsite namelijk prima.

Volgens de website biedt de iPhone XR alles wat je wil in een smartphone anno 2018. Wanneer je twijfelt tussen het instapmodel en de XS, is de echte vraag: vind je een beter scherm 300 euro meer waard?

Lees de volledige review op The Verge

Wall Street Journal

Dankzij de grote keuze in kleuren is de iPhone XR volgens Wall Street Journal het coolste Apple-product in jaren. De krant roemt de accuduur van het budgetmodel, die niet onder doet voor die van de XS Max.

Ook Wall Street Journal vindt het formaat een pluspunt, maar de camera wel degelijk minder goed werken dan de dubbele lens van de XS-toestellen. Toch is de XR volgens WSJ de beste iPhone van dit moment. En daar hoef je dus geen 1159 euro voor te betalen.

Lees de volledige review op Wall Street Journal

CNET

De XR krijgt van CNET het oordeel: beste iPhone voor alledaags gebruik ooit. De prijs, accuduur, snelheid en camera maken het voorbeeld voor toekomstige Apple-producten. CNET vindt dat de XS-modellen meer luxe-opties zijn, maar de XR voldoet net zo goed aan de voorwaarden van een gemiddelde iPhone-gebruiker.

Een klein minpuntje is dat 3D Touch niet aanwezig is, maar dit zal voor veel mensen geen gemis zijn.

Lees de volledige review op CNET

The New York Times

Het loont wanneer je even hebt gewacht op de XR, want volgens The New York Times wordt men dan getrakteerd op een geweldige iPhone. Ook deze krant zit er geen heil in om voor de iPhone XS te gaan, zeker wanneer je geen zeer specifieke of enorm hoge eisen hebt.

Zoals sommige andere media ook uitlichten, is het enigszins jammer dat de portretmodus op de XR niet werkt met dieren of eten. Daarentegen werkt de functie wel prachtig wanneer je mensen voor de lens hebt staan. De enkele camera van de XR doet dankzij de knappe software dus gewoon wat het moet doen.

Lees de volledige review op The New York Times

iPhone XR pre-order

CNBC

De iPhone XR heeft absoluut de beste prijs-kwaliteitverhouding die Apple je kan geven. Je hebt dan misschien geen oled-scherm, geen 5G-ondersteuning voor de toekomst en een iets mindere waterbestendigheid. Maar dit zijn volgens CNBC zaken waar de meeste mensen niet om geven, wat de iPhone XS dus helemaal niet zo’n grote voorsprong geeft.

Lees de volledige review op CNBC

Mashable

De reviewer van Mashable noemt de XR een zeer toekomstbestendig toestel van Apple met de accuduur en goede camera als grote pluspunten. Wat betreft het design zijn de iets dikkere schermranden en dikte van de behuizing wat minder.

Toch is ook Mashable stellig in zijn oordeel over het nieuwste Apple-product: de iPhone XR is de iPhone voor iedereen. Pluspunt hierin is dat het toestel ook nog eens in zes kleuren verkrijgbaar is.

Lees de volledige review op Mashable

Vanaf vrijdag in Nederland

Aanstaande vrijdag start de verkoop van de iPhone XR in Nederland. Ook ontvangen de eersten die een pre-order hebben geplaatst dan het toestel. De iPhone XR reserveren kan nog steeds, maar check dan wel de levertijden van verschillende webshops.

Later deze week lees je op iPhoned al de eerste indruk van de iPhone XR. Download de iPhoned-app om als eerste op de hoogte te zijn, als je dat nog niet hebt gedaan!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu