Waarom de iPhone XR later verschijnt dan de XS en XS Max

Lars Paijmans
15 september 2018, 12:01
2 min leestijd
Waarom de iPhone XR later verschijnt dan de XS en XS Max

De goedkopere iPhone XR verschijnt een maandje later dan de iPhone XS en XS Max. Hadden de geruchten over de oorzaak hiervan dus toch gelijk?

Lees verder na de advertentie.

Waarom de iPhone XR releasedatum later uitvalt

Voordat Apple nieuwe iPhones presenteert, lekt zo’n beetje alle informatie al vroegtijdig uit. Zo kon je bijna een jaar geleden al lezen dat er in september drie nieuwe iPhones gepresenteerd zouden worden.

In de aanloop naar de officiële presentatie verschenen er steeds meer verhalen, die stelden dat het goedkopere model (wat later de iPhone XR bleek te zijn) enige vertraging opliep. Hierdoor zijn de iPhone XS Max en iPhone XS pre-order gisteren gestart, en begint die van de XR pas op 19 oktober. De officiële start dan op 26 oktober.

iPhone XR releasedatum

Dat zou alles te maken met het nieuwe lcd-display dat Apple voor de XR gebruikt. In tegenstelling tot de iPhone XS gebruikt de XR weer lcd in plaats van oled, zodat Apple de prijs kan drukken. Het probleem is dat lcd-schermen niet op dezelfde manier gebogen kunnen worden. Dit maakt het extra lastig om een display in de vorm van de iPhone X te produceren met ronde randen en minimale bezels.

Een iPhone X-design met lcd

Bovendien heeft een lcd-scherm in tegenstelling tot oled een backlight nodig, waardoor de notch in het scherm heel precies moet worden uitgesneden, anders laat deze licht door. Vooral deze uitsnede in het scherm waar de Face ID-camera in verwerkt zit zou voor problemen hebben gezorgd. Zowel LG als Japan Display, de twee leveranciers van de schermen zouden hierdoor tegen productieproblemen zijn aangelopen.

Om te voorkomen dat de voorraad zeer beperkt is, zou Apple daarom besloten hebben om de lancering een maand uit te stellen. Daarmee doet het bedrijf eigenlijk hetzelfde als vorig jaar. Toen verschenen de iPhone 8 en 8 Plus gewoon in september en moesten we ook langer wachten op de iPhone X.

Ook dit zou te maken hebben gehad met productieproblemen omdat er te weinig oled-schermen geproduceerd zouden worden door Samsung. Om die reden werkt dit jaar ook LG mee met het maken van displays van de iPhone XS en XS Max.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone XR

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen